Kıraç, kurban satış yerlerinde incelemelerde bulundu

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan pazarını ziyaret eden İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, kurbanlık hayvan satıcıları ve vatandaşlarla sohbet ederek pazardaki kurbanlıklarla ilgili bilgi aldı.

Kıraç, kurban satış yerlerinde incelemelerde bulundu

Kurbanlık hayvanların Tarım Cebimde mobil uygulaması üzerinden sorgulamasını da yapan İl Müdürü Kıraç, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Tarım Cebimde uygulamasının tüm mobil marketlerde ücretsiz olarak sunulduğunu, vatandaşların bu uygulamayla küpe sorgulaması yaparak, satın alacakları hayvanlara ait yaş, ırk, tür ve sağlık verilerine ilişkin detaylı bilgilere ulaşabileceklerini belirtti.

Şuana kadar yapılan denetimlerde kurbanlık hayvanların sağlıklı olduklarını, tüm büyükbaş ve küçükbaş hayvanların küpelerinin ve veteriner sağlık raporunun bulunduğunu, hayvanların usulüne uygun şekilde satışa hazır olduğunu ifaden eden İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, Gümüşhane'de kurbanlık hayvan sıkıntısı bulunmadığını belirtti.

Kıraç, “Kurbanlık hayvanlar insanların gelip geçtiği, dinlendiği sokak, park, bahçe ve meydanlarda, akarsu kenarlarında kesilmemeli, kurban keserken çevre kirletilmemeli ve rahatsız edilmemelidir.  Kesimler, ruhsatlı kesimhaneler ile kurban hizmetleri komisyonlarının belirlediği kesim yerlerinde kesilmelidir.  Gerek hayvanların eziyet çekmemeleri, gerekse hayvan keserken oluşabilecek kaza ve yaralanmalara karşı hayvanları kesecek kişilerin ehliyetli kişiler olmasına dikkat edilmelidir. Hayvan ve insan sağlığı açısından risk oluşturabilecek durumlara karşı İl ve İlçe Müdürlüklerimizde nöbetçi veteriner hekimlerimiz görevlendirildi. Bayram süresince sahada olacaklar. “Ben bu vesile ile şimdiden tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, aileleriyle ve sevdikleriyle nice sağlıklı bayramlara kavuşmalarını diliyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER