"Birlikte çalışacağız, birlikte üreteceğiz, birlikte başaracağız" sloganıyla www.osmankose.com.tr adresli resmi internet sitesinden adaylığını açıklayarak, seçim bildirgesi, üniversiteye yönelik kurumsal hedef ve politikalar, eğitim-öğretime ilişkin hedef ve politikalar, akademik personele ilişkin hedef ve politikalar, idari personele ilişkin hedef ve politikalar, öğrencilere ilişkin hedef ve politikalar, araştırma-geliştirmeye ilişkin hedef ve politikalar gibi yönetimsel hedeflerini deklare eden Köse'nin önümüzdeki günlerde Gümüşhane'ye gelmesi bekleniyor.
Seçim bildirgesinde üniversitelerin sosyal değişimin ve gelişimin öncüsü olmanın yanında bilim, kültür ve bilginin öğretildiği, üretildiği ve bir değer olarak ortaya çıktığı yerler olduğunu kaydeden Köse, üniversitelerin politik, dini baskı ve etki olmadan, bilimin üstün tutulduğu kurumlar olduğunu vurguladı.
Genç ve yeni bir üniversite olan Gümüşhane Üniversitesi'nin daha ileriye taşınması ve büyük başarılara imza atması için yola çıktığını dile getiren Köse, “Hedefimiz, Gümüşhane Üniversitesi'nde sevgi, saygı ve güvene dayalı ilişkileri hâkim kılmak; çıkar, korku, nefret ilişkisine ve yerelleşmeye fırsat tanımamaktır. Huzurlu bir çalışma ortamı kurarak başarıyı ödüllendiren ve teşviklerle üretkenliği geliştiren bir yaklaşım sergilenecektir. Bu vesileyle, üniversitemizde yapılacak olan rektörlük seçiminde aday olduğumu ve meslektaşlarımın desteklerini beklediğimi paylaşmak istiyorum” dedi.
Yüksek Öğretim Kurulu tarafından açıklanan rektör seçimi takvimi ise şu şekilde işleyecek:
Üniversitede yapılacak Rektör Adayı Belirleme Seçimleri: 26-28 Temmuz 2016*
Sonuçların Yükseköğretim Kuruluna gönderilmesi: 29 Temmuz 2016
Rektör Adaylarını İnceleme Komisyonu çalışması: 2-9 Ağustos 2016
Yükseköğretim Genel Kurulunun Toplantısı: 10-11 Ağustos 2016
Sonuçların Cumhurbaşkanlığına sunulması: 15 Ağustos 2016
*2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 13. maddesi uyarınca Rektör adayı belirleme seçimi 26 Temmuz 2016 tarihinde; bu tarihte öğretim üyelerinin en az yarısının hazır bulunmaması halinde 28 Temmuz 2016 tarihinde yapılacaktır.
Osman Köse kimdir?
1967’de Gümüşhane’de doğdu. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu.
1992 yılında aynı Bölümde Araştırma Görevlisi oldu.
Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini burada tamamladıktan sonra aynı üniversitenin Fen–Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’ne Öğretim Üyesi olarak atandı.
Kazakistan, Amerika ve Almanya’da araştırmacı ve misafir öğretim üyesi olarak bulundu.
Balıkesir Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi’nde çalıştı.
2007 yılında Doçent, 2013 yılında Profesör oldu.
Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli bilimsel araştırma projeleri ve idari görevlere ilaveten, 2013–2014 yılları arasında, 38. Madde ile Başbakanlıkta görevlendirildi.
2014 yılında Ankara Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanlığına atandı.
Fakültenin kapatılması ile yerine kurulan Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün (PAEM) kurucu müdürlüğü yaptı.
Çalıştığı Üniversiteler ve Polis Akademisi’nde Anabilim Dalı Başkanlıkları, Bölüm Başkanlıkları, Dekan Yardımcılıkları, Yönetim Kurulu Üyelikleri gibi çok yönlü görevler üstlendi.
Halen Polis Akademisi Başkan Yardımcılığı ve Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü’nü yürütmektedir.
Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yer almıştır.
Samsun Aydınlar Ocağı Başkanlığı, Cihannüma Derneği ve Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı Kurucu üyeliği bunlardan bazılardır.
Çok sayıda bilimsel kitap ve makalelerin yanısıra Osmanlı son dönemi Türk Dış Politikası, Türk–Rus İlişkileri, Balkanlar, Kafkasya, Terör ve Şehir Tarihi üzerine çalışmaları devam etmektedir.
Uluslararası düzeyde çok sayıda bilimsel sempozyum ve konferansın yürütücülüğünü yapmıştır.
Bilimsel ve periyodik olarak yayınlanan uluslararası Journal of History Studies dergisinin sahibi ve editörüdür.
Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2016, 00:20