KÖYDES İl Tahsisat Komisyonu toplantısı yapıldı

Gümüşhane’de Vali Alper Tanrısever başkanlığında KÖYDES İl Tahsisat Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi.

KÖYDES İl Tahsisat Komisyonu toplantısı yapıldı

Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Bahar Kaya, İlçe Kaymakamları, İl Genel Meclisi Başkanı Av.Eşref Balki, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kurul üyesi kurum müdürleri ve İl Özel İdaresi şube müdürleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Alper Tanrısever, Gümüşhane’ye bu yıl il geneli için 75 milyon 80 bin 386 TL’lik KÖYDES ödeneği tahsis edildiğini hatırlattı.

Bu ödeneklerle köylerde yaşayan vatandaşların suya erişmesinde sıkıntı yaşamaması için öncelikle içme suyu ihtiyaçlarının giderileceği projelerin hayata geçirileceğini kaydeden Vali Tanrısever, “Sırasıyla içme suyu, yol, sulama ve atık su projelerine öncelik vereceğiz. Kaymakamlarımız, İl Genel Meclisi üyeleri ve muhtarlarla bir araya gelerek taslaklarını hazırladılar. Bu ödeneklerle belirlenen projeleri hayata geçirerek köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Toplantıda daha sonra sunum eşliğinde merkez ilçe ve diğer ilçelerin taslak yatırım programı görüşüldü. 

KÖYDES kapsamında ilçelerin köy sayısı, nüfusları ve yol ağı uzunlukları dikkate alınarak her ilçenin ödeneği Bakanlık tarafından doğrudan o ilçeye gönderilecek. 2024 yılı için Gümüşhane’ye ayrılan KÖYDES ödeneğinden merkez ilçeye 19 milyon 722 bin 353 lira, Kelkit’e 17 milyon 937 bin 610 lira, Köse’ye 3 milyon 38 bin 689 lira, Kürtün’e 10 milyon 808 bin 376 lira, Şiran’a 11 milyon 807 bin 687 lira ve Torul’a 11 milyon 765 bin 671 lira aktarılacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER