Kral’ın Etiler’den Avrupa’ya uzanan lezzet yolculuğu

Gümüşhane’nin asırlık lezzeti pestil ve kömeyi Türkiye’ye tanıtan ilk marka olan Kral Pestil-Köme, 50 yıllık tecrübesiyle sektörde öncü rolünü sürdürüyor. 5 yıl önce İstanbul’un en prestijli semtlerinden Etiler’de açılan şube, sadece Gümüşhanelilerin değil, geniş bir müşteri kitlesinin ilgisini çekerek pestil ve kömeyi lüks segmentte konumlandırmayı başardı.

Kral’ın Etiler’den Avrupa’ya uzanan lezzet yolculuğu

Kalite ve inovasyonu bir araya getirerek global bir marka olma yolunda hızla ilerleyen Kral Pestil-Köme, geleneksel tatları dünyaya tanıtmaya devam ediyor.

Etiler şubesinin sahibi Kayahan Büyükbayraktar, süreci şu sözlerle anlattı: "Bu işe başlarken birçok kişi ‘Etiler’de pestil yenmez, bu iş burada tutmaz’ dedi. Bize Gümüşhanelilerin yoğun olduğu semtlerde açmamız gerektiğini söylediler. Ama biz en kaliteli ürünü, en prestijli noktada sunmak istedik. Ürünümüze inandık ve doğru stratejiyle ilerledik. Bugün geldiğimiz noktada, sadece gurbetçilerin değil, Avrupa halkının da uğrak noktası haline geldik."

Glutensiz ve Şeker İlavesiz Ürünlerle Sağlıklı Alternatif

Kral Pestil-Köme’nin geleneksel tatları modern tüketiciyle buluşturma misyonunu sürdürerek glutensiz ve şeker ilavesiz yeni ürünlerini de piyasaya sunduğunu kaydeden Büyükbayraktar, bu yenilikçi yaklaşımın sağlıklı beslenmeye önem veren tüketicilerden büyük ilgi gördüğünü, ayrıca markanın yeni ambalaj ve kurumsal kimlik çalışmalarının geleneksel lezzetlere çağdaş bir dokunuş katarken, Kral’ı sektörde farklı bir konuma taşıdığını söyledi.

Özellikle yurt dışından artan taleplere dikkat çeken Büyükbayraktar, “Son yıllarda yalnızca Türkiye’den değil, Avrupa’nın farklı ülkelerinden de ciddi bir talep alıyoruz. İngiltere, Fransa gibi ülkelerde pestil ve kömeye olan ilginin arttığını görüyoruz. Geleneksel lezzetlerimizi uluslararası arenada daha güçlü bir noktaya taşımayı hedefliyoruz” dedi.

"Kaliteden Ödün Vermek, Sektörü Geri Götürür"

Yalnızca satış odaklı bir marka olmanın ötesinde, sektörün gelişimi için de önemli bir misyon üstlendiklerini kaydeden Büyükbayraktar, sektörde kalite standardının korunması gerektiğine vurgu yaparak üreticilere şu mesajı verdi: "Tüm pestil-köme üreticilerine fiyattan daha çok kaliteye odaklanmalarını tavsiye ediyorum. Ucuza mal ederek kalitesiz ürün üretmek, bizi geriye götürür. Kaliteden kaçmamak gerekiyor. Biz Kral olarak her zaman öncü olmak ve sektörü ileri taşımak istiyoruz. Kaliteli üretim yapan herkesin kazanacağına inanıyoruz."

Büyükbayraktar, pestil ve köme lezzetini ülkenin ünlü isimleriyle buluşturduklarını da sözlerine  ekledi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
güzel haber
güzel haber - 22 saat Önce

lakin gümüşhane'de bir çok işletme pestil köme tatlı gurubunda satış yaparken dut bekmez ve bir çok doğal unsuru kullanıp satıyor şahsı düşüncem bu tüketiciyi yanıltıyor bunun organik veya doğal yollarla elde edilmediğini düşünüyorum çünkü bir çok tüketici sunu hissediyor glikoz şerbeti denilen bir şurub dan elde edildiğini bunun ayrıştırılması gerektiğini düşünüyorum.doğal dut pekmezi kaynatılması sıkılması ve elde edilen malzemenın kaynatılıp belli bir yoğunlukta eldedilmesi gerekiyor orjinsl pestil köy pestilllerimiz belli bir süre sonra sertleşir sıkı hal alır işletmeler yanıltıcı yapıyor ve normal orjinsl pestil fiyatına bu ürünleri satarak haksız kazanç elde ettiklerini düşünüyorum ve imalat hanelerin de detaylı incelenip denetlendiğini düşünmüyor. saygılarımile kaliteli işinin hakkını veren işletmelere diyecek sözüm yok...

Mehmet Gürhan KAYAALP
Mehmet Gürhan KAYAALP - 1 gün Önce

KRAL PESTİL KÖME AİLESİNİ CANDAN KUTLUYORUM.
30 YIL İSTANBUL'DA YAŞAYAN (ve Gümüşhane'ye Dönen ) ,ETİLER'i bilen biri olarak
Kayahan BÜYÜKBAYRAKTAR'ı ETİLER seçimi doğru kararıyle tekrar kutluyorum. Başarılar ve ticaretinin bereketli olmasını dilerim. ALLAH ; KRAL ailesiyle olsun.

çok pahalı
çok pahalı - 22 saat Önce

çok pahalı. nedir sanki.

SIRADAKİ HABER