Kullukçu’dan festival yeri eleştirisi

Gümüşhane Sanatkarlar Odası Başkanı Erorhan Kullukçu, 26.kez düzenlenen Gümüşhane Kültür ve Sanat festivalinin yer seçimin esnafın hiçe sayılarak belirlendiğini belirterek bu duruma tepki gösterdi.

Kullukçu’dan festival yeri eleştirisi

Başkan Kullukçu yaptığı açıklamada festival yerinin şehrin esnafının hiçe sayılarak belirlendiğini iddia ederek, festival alanında tek bir esnaf bile olmadığını belirtti.

Festival alanını belirlenirken şehrin sivil toplum kuruluşlarıyla, esnaf teşekkülleriyle istişare edilerek belirlenmesinin gerektiğini vurgulayan Kullukçu, “Bu tarz etkinlikler planlanırken, kazanımlarının esnafların eşit olarak yararlanabileceği ortamlarda yapılması gereklidir. Bu durum hem vatandaşlar hem de esnaflar açısından daha faydalı ve verimli olacaktır” dedi.

Esnafın festival alanına gelen kalabalıktan neredeyse hiç faydalanamadığını ifade eden Kullukçu, önümüzdeki organizasyonların planlaması yapılırken esnafı göz ardı etmeden yapılması gerektiğini belirterek esnafın bir şehri birçok alanda ayakta tutan en temel yapı taşı olduğunu vurgulayıp yetkililere çağrıda bulundu.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bernu
Bernu - 1 yıl Önce

kesinlikle katılıyorum Uluslararası festivalini küçücük alana sığdırmak yazık çok geri gitmişiz çok

Mehmet demir
Mehmet demir - 1 yıl Önce

Aynen katılıyorum

Semazen
Semazen - 1 yıl Önce

Başkanım bu şehre yazık ettiler sizi kutluyorum

Metin  SANCAKTAR
Metin SANCAKTAR - 1 yıl Önce

Bence de iyi planlanmamış bir etkinlik.
Alan daha farklı bir yerde olabilirdi.

GÜMÜŞHANELİ
GÜMÜŞHANELİ - 1 yıl Önce

AYNEN ÖYLE FESTİVALİN YERİ NEDEN ORASI OLMUŞ KİMSE BİR ANLAM VEREMEDİ.
HALBUKİ BELEDİYENİN BULUNDUĞU CADDE TRAFİĞE KAPATILSA 3 GÜN DEĞİL DE 1 AY YAPILSA KİME NE ZARARI VAR AKSİNE ESNAFA FAYDASI OLUR, İNSANLAR AKŞAM GİDECEK BİR YER ARIYORKAPAT CADDEYİ KOY SAHNEYİ İNSANLAR EĞLENSİN ESNAF KAZANSIN NEDEN YAPILMIYOR BÖYLE ŞEYLER

SIRADAKİ HABER