Kürtün'de 13. Harmancık Yayla Şenliği yapıldı

Yayla zengini Gümüşhane’nin en çok yaylaya sahip ilçesi olan Kürtün’de 13.Harmancık Yayla şenliği büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Kürtün'de 13. Harmancık Yayla Şenliği yapıldı

İlçeye bağlı Günyüzü ve Üçtaş köyü muhtarlıklarının öncülüğünde köy derneklerinin katkılarıyla düzenlenen 13.Harmancık Yayla ve Otçu Göçü Şenliğine Vali Alper Tanrısever, Milletvekili Musa Küçük, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Serhat Demiral, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, köy muhtarları, dernek başkanları, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sanatçıların sahne aldığı hafif yağmur altında vatandaşların saatlerce horon oynadığı şenlikte konuşan Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, “Uzaktan yakından gelerek, bu gelenek ve örfü yaşatmak, canlandırmak, bizden sonraki nesle aktarmak için buraya gelen herkese şükranlarımı sunuyorum. Yağan yağmura, olumsuz hava şartlarına rağmen her zaman gönlünüz şen olsun, her işiniz hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Musa Küçük ise “Yeter ki siz buralara gelin, buraları şenlendirin, buraları bırakmayın, buraları daha yaşanılır hale getireceğiz. Başladık, devam edeceğiz inşallah. Birlikte, beraber omuz omuza güzel bir çalışma başlattık. Bu devam edecek” dedi.

Belediye Başkanları ve köy muhtarları da konuşmalarında birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı şenlik geç saatlere kadar devam etti.
 

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2024, 22:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER