Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde bu yılın ilk mahsulü olan fındıklar, Gümüşhane kent merkezinde tüketici ile buluştu.
Kürtün’ün yüksek rakımı nedeniyle hastalık gibi olumsuz etkenlerden çok fazla etkilenmeyen ve sahil bandındaki şehirlere göre biraz daha geç yetişen ürün kilogramı 5 liradan pazarda satılmaya başlandı.
Devam eden 20. Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Festivali nedeniyle bariz bir şekilde artan nüfus potansiyelinden faydalanmak isteyen Kürtünlü üretici Mustafa Bayrak, ilçeye bağlı Uluköy mahallesinden topladığı fındığını Atatürk Stadyumunda verilen konserlerde sergi açarak sattı.
Bu yıl fındığın rekoltesinin iyi olduğunu belirten emekli memur Bayrak, geçen yıl 3 kilogramı 10 liradan satılan ürünü bu yıl kilogramı 5 lira olarak sattıklarını, biraz zaman geçtikten sonra fiyatının biraz daha düşmesinin beklendiğini söyledi.
Kürtün fındığının kabuğunun ince, içinin etli ve lezzetli olduğunu vurgulayan Bayrak, en büyük sıkıntılarının ayı ve domuz başlıca olmak üzere yabani hayvanlar olduğunu da sözlerine ekledi.
Bayrak’tan aldığı fındığın tadına bakan Fatih Karabulut ise Kürtün fındığının kesinlikle diğer fındıklardan farklı olduğunu belirterek, Gümüşhane’de birçok kişinin fındığını Kürtün ilçesinden temin ettiğini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2013, 02:17
Kürtün’ün yüksek rakımı nedeniyle hastalık gibi olumsuz etkenlerden çok fazla etkilenmeyen ve sahil bandındaki şehirlere göre biraz daha geç yetişen ürün kilogramı 5 liradan pazarda satılmaya başlandı.
Devam eden 20. Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Festivali nedeniyle bariz bir şekilde artan nüfus potansiyelinden faydalanmak isteyen Kürtünlü üretici Mustafa Bayrak, ilçeye bağlı Uluköy mahallesinden topladığı fındığını Atatürk Stadyumunda verilen konserlerde sergi açarak sattı.
Bu yıl fındığın rekoltesinin iyi olduğunu belirten emekli memur Bayrak, geçen yıl 3 kilogramı 10 liradan satılan ürünü bu yıl kilogramı 5 lira olarak sattıklarını, biraz zaman geçtikten sonra fiyatının biraz daha düşmesinin beklendiğini söyledi.
Kürtün fındığının kabuğunun ince, içinin etli ve lezzetli olduğunu vurgulayan Bayrak, en büyük sıkıntılarının ayı ve domuz başlıca olmak üzere yabani hayvanlar olduğunu da sözlerine ekledi.
Bayrak’tan aldığı fındığın tadına bakan Fatih Karabulut ise Kürtün fındığının kesinlikle diğer fındıklardan farklı olduğunu belirterek, Gümüşhane’de birçok kişinin fındığını Kürtün ilçesinden temin ettiğini söyledi.