Kürtün’ün ilk kadın kooperatifi kuruldu

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde girişimci kadınların üretimde daha fazla yer alması ve ekonomik gelir elde etmesi amacıyla Kürtün Almila Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi kuruldu. Kooperatif ilk projesini de bakanlığa sundu.

Kürtün’ün ilk kadın kooperatifi kuruldu

Ticaret Bakanlığı'nın Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) kapsamında hazırladıkları "Gümüşhane Kadınları Coğrafi İşaretli Ürünlerde Markalaşma Yönünde" adlı projeyi Ticaret İl Müdürü Mürsel Yaşar’a sunan kooperatif yönetimi proje ile Kürtün ilçesindeki kadınların başta Araköy Ekmeği olmak üzere coğrafi işaretli ürünlerle ilgili üretim, markalaşma ve pazarlama yönünde eğitim alarak harekete geçmelerini sağlayacak.

Kürtün Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı’nın destek verdiği kooperatifin başkanlığını Gümüşhane’nin ilk kadın kooperatifini kuran Ayşegül Öznur Parlak yaparken kooperatifin yönetim kurulunda Aynur Özer, Filiz Yücel, Denetim Kurulunda ise Kübra Ciğerci, Merve Karakelle, Nurcan Özdemir, Esen Kumaş ve Fevziye Bekar yer aldı.

İlk projelerinde bölgedeki kadınlara eğitim ve üretim için makine-ekipman desteği sunmak için Bakanlığa müracaat ettiklerini kaydeden Kooperatif Başkanı Ayşegül Öznur Parlak, bölgedeki kadınları eğitim ağırlıklı çalışmalarla başta Araköy Ekmeği olmak üzere Kürtün’ün coğrafi işaretli ürünlerinin e-ticaret pazarına hazırlanmasına yönelik harekete geçireceklerini söyledi.

Kürtün bölgesinde yetişen endemik bitki türleri ve bu bölgedeki coğrafi işaretli ürünlerin e-ticaret üzerinden üretilmesi ve pazarlanmasının yanında e-ticaretle dış piyasaya ihracının yapılmasını hedeflediklerini kaydeden Parlak, eğitimlerle de kadınların ayakta durabilmesi, iş hayatına girmeleri, bilgi ve birikimlerini artırarak ufuklarını geliştirmek istediklerini belirtti.

Kürtün Kaymakamlığı ve Kürtün Belediyesi’nin kendilerine destek verdiğini aktaran Parlak, “Kooperatifimiz Gümüşhane’nin değerlerini ortaya çıkararak markalaşmayı hedeflemektedir. Bunda da girişimci kadınlar olarak kadınları gün yüzüne çıkarmak istiyoruz. İlk projemizi Bakanlığa sunduk ve diğer projelerin de hazırlıklarını yapıyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER