Ara
Gümüşhane
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,9954 %-0.18
44,4153 %-0.17
4.138,15 % 0,01
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Meclis bin kişilik KYK yurdu için arazi tahsisi yaptı

Meclis bin kişilik KYK yurdu için arazi tahsisi yaptı

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin geçtiğimiz hafta başlayan Eylül ayıp toplantıları bugün yapılan son oturumla tamamlandı.

876
Gösterim
Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin geçtiğimiz hafta başlayan Eylül ayıp toplantıları bugün yapılan son oturumla tamamlandı.

Meclis Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantılar boyunca 17 gündem maddesi ve çeşitli komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı.

Toplantının başlangıcında konuşan ve son dönemde ülke genelinde meydana gelen terör olaylarında şehit olanlar ile Ordu’nun Fatsa ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 4 Gümüşhaneli için başsağlığı dileğinde bulunan Meclis Başkanı Şerif Bayraktar, “İnşallah bu tür vakalar bir daha olmaz. Hepimizin başı sağolsun” dedi.

HAYIRSEVER VATANDAŞLARDAN EĞİTİME KATKI

Daha sonra gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda Kürtün ilçesi Sapmaz köyünde ilişkin hazırlanan imar planı tadilatı İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilirken, Gümüşhaneli hayırsever bir vatandaş tarafından Gümüşhane’nin eğitimine katkı sağlamak amacıyla İl Özel İdaresine yaptığı şartlı bağışı kabul edildi.

Gümüşhane Yerel Yönetimler Birliği asil üyeliğine Hüseyin Bedir, yedek üyeliğine Mustafa Adil Gürses’in seçildiği toplantıda ayrıca Torul ilçesine bağlı Harmancık köyü sınırları içerisinde yer alan parsellere ilişkin hazırlanan imar planı da kabul edildi.

MECLİS, BİN KİŞİLİK KYK YURDU İÇİN ARSA TAHSİS ETTİ

Toplantıda son olarak Bağlarbaşı Mahallesinde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan eski TEDAŞ binasının arkasında ki depo alanının yükseköğretim yurdu yapılması şartıyla Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) tahsisiyle ilgili gündem maddesi görüşüldü.

Konuyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Yurt-Kur İl Müdürü Mücahit Atalay KYK Genel Müdürlüğü olarak Gümüşhane’ye bin kişilik yurt yapımı için arsa arayışı içerisinde olduklarını belirterek, mevcutta yurt olarak kullandıkları eski TEDAŞ yerleşkesinin yanında bulunan alanın tahsisini istediklerini söyledi.

Gümüşhane genelinde Torul, Kelkit ve merkez ilçedeki KYK yurtlarında toplam 3 bin 479 üniversite öğrencisini barındırdıklarını dile getiren Atalay, “15 binden fazla öğrencimiz var. Bu kadar öğrencinin olduğu yerde bin kişi ihtiyacımız vardır diyemeyiz ama bu sorunun çözülmesi noktasında önemli bir adım olur” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonunun “İlimizde her yıl artan üniversite öğrenci sayısına bağlı olarak yurt ihtiyacı da artmaktadır. Günümüz koşullarına uygun, modern bir yurt yapılması için alanın tahsisi noktasında komisyonumuz uygun görüş bildirmektedir” raporunun ardından yapılan oylamada 278 ada 73 parselde bulunan alan Kredi ve Yurtlar Kurumuna tahsis edildi. 
Meclis bin kişilik KYK yurdu için arazi tahsisi yaptı 1
1 / 5
Meclis bin kişilik KYK yurdu için arazi tahsisi yaptı 2
2 / 5
Meclis bin kişilik KYK yurdu için arazi tahsisi yaptı 3
3 / 5
Meclis bin kişilik KYK yurdu için arazi tahsisi yaptı 4
4 / 5
Meclis bin kişilik KYK yurdu için arazi tahsisi yaptı 5
5 / 5
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *