Mekke'nin Fethi ve Yeni Yıl Mesajları

Gümüşhane'de Mekke'nin fetih yıldönümü ve yeni yıl nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Mekke'nin Fethi ve Yeni Yıl Mesajları
Gümüşhane'de Mekke'nin fetih yıldönümü ve yeni yıl nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

VALİ YÜCEL YAVUZ

“Acı ve tatlı hatıralarıyla 2015 yılını geride bırakırken, 2016 yılının en iyi şekilde geçmesi için hangi adımların atılması gerektiğini düşünerek, zamanımızı, enerjimizi ve potansiyelimizi en verimli şekilde değerlendirmek durumundayız.
 
Her derecedeki kamu görevlileri olarak bizler, 2015 yılında olduğu gibi, 2016 yılında da Gümüşhanemizin her alanda gelişmesi, kalkınması, daha yaşanılabilir bir kent haline gelmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. 2016 yılı için planladığımız yeni yatırım projeleri ile sosyal projelerin kararlılıkla hayata geçirilmesi ve vatandaşlarımızın kullanımına sunulması için azami gayret gösterip, ilimizi ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan daha ileriye götürerek halkımıza daha çok sosyal ve ekonomik imkânlar sunabilmenin gayreti içerisinde olacağız.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, 2016 yılının ülkemize ve milletimize iyilikler, güzellikler getirmesini temenni eder, ilimizde görev yapan sivil, asker tüm kamu personelinin, özel sektör çalışanlarının, basın mensuplarının ve saygıdeğer Gümüşhaneli hemşehrilerimizin yeni yılını kutlar, sağlık ve mutluluk diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL VE CİHAN PEKTAŞ

“2016 yılının; dayanışma duygularının güç kazanacağı, dostluk, barış ve kardeşlik ikliminin tüm dünyaya egemen olacağı bir yıl olması temennisiyle size, ailenize ve sevdiklerinize mutluluk getirmesini dileriz.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, yeni yıl nedeniyle mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, yeni yılın sağlık, mutluluk, huzur ve bereket getirmesini dileyerek, "2015 yılını artık geride bırakıyor yeni umutlarla, yeni heyecanlarla, hep birlikte yeni bir yıla hazırlanıyoruz. 2016 yılının, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı bir yıl olmasını, yeni yılın dostluğa, barışa ve dayanışmaya vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum" dedi.

Gümüşhane Belediye Başkanı olarak tek dertlerinin vatandaşlara en iyi şekilde hizmet etmek olduğunu kaydeden Başkan Çimen, "Gümüşhane Belediye Başkanı olarak tek derdimiz var. O da vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etmek. Büyük İslam Alimi Gümüşhaneli hemşerimiz Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri'nin 'Esas olan hizmettir. İnsan hizmet ettikçe himmete mazhar olur, izzet bulur. Hem dünya hem ahiret saadetine erişir' buyruğu ile hareket eden bir anlayışa sahibiz. O'nun torunları olarak, biz yöneticiler için söylemiş olduğu bu sözü yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Hedefimiz Gümüşhane’mizi daha yaşanır, daha çağdaş bir hale getirmektir. Bunun için yola çıktık ve vatandaşlarımızın desteğiyle bunu başaracağız. Hedeflerimize ulaşmak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de, çok çalışacağız. Projelerimizi hayata geçirdikçe, şehrimiz için ufakta olsa bir taş koyduğumuzda heyecanımız artıyor ve hizmet aşkımız daha da büyüyor" diye konuştu. 

Başkan Çimen, 2015 yılı içerisinde kentte birçok projenin başlangıcını verdiklerini belirterek, "2015 şehrimiz için önemli bir yıl oldu. Bu yıl içerisinde birçok projemizi hayata geçirdik ve şehrimizdeki sorunların büyük bölümünün çözümü yolunda mesafe kat ettiğimiz önemli bir yıl oldu. Bilindiği gibi 2015 yılının şehrimiz için şantiye yılı olacağını daha önce belirtmiştik ve bu hedefimize Allah'a hamdolsun ki ulaştık" ifadelerine yer verdi.

2016 YILI KONUT YILI OLACAK

2016 yılının kentte konut yılı olacağını kaydeden Başkan Çimen, "2016 yılı, 2014 ve 2015 yılında olduğu gibi şehrimiz için dev projelerin hayata geçtiği yıl olacak. Belediye olarak başlamış olduğumuz birçok projelerimiz ve yine hükümetimiz tarafından şehrimizde yapımına başlanan devasa yatırımlar bu yıl içerisinde tamamlanacak. Yine bu yıl içerisinde şehrimiz için büyük öneme sahip olan ve su sorunumuzu geride bırakacak olan Bahçecik Barajı'nın ihalesi gerçekleştirecek. Şehrimizde yine büyük bir sorun olan konut sorununa çözüm getirmek için Belediye olarak konut hamlesi başlatacağız. Yıl içerisinde Allah'ın izni ile bin 238 konutu şehrimize kazandıracağız. Hedeflerimizi tutturmak ve vatandaşlarımızın daha modern kentte yaşamalarını sağlamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle 2016 yılının tüm insanlık için sağlık, mutluluk, bolluk, bereket, kardeşlik, huzur ve refah içinde yaşayacağı bir yıl olmasını temenni ediyor, aziz milletimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum" dedi.

TORUL BELEDİYE BAŞKANI NİDAİ KÖROĞLU

Torul Belediye Başkanı Mimar Nidai Köroğlu, 31 Aralık Mekke’nin fethinin yıl dönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Köroğlu mesajında; "Mekke’nin İslam ordusu tarafından fethedilişi ile insanlık, içinde bulunduğu karanlıktan aydınlığa kavuştu. İslam tarihinin altın sayfalarından biri olan Mekke’nin Fethi bütün dünyaya müsamaha ve insan hakları dersi vermiştir. Peygamberimiz H.z. Muhammed (S.a.v) gücünün olmasına rağmen intikam yerine bağışlamayı seçerek insanların kalplerini İslama açmıştır.

Kan dökülmeden gerçekleştirilen bu fetih Merhamet ve adaletin zirve noktası, karanlıktan aydınlığa kavuşmanın simgesidir. Başta İslam dünyası olmak üzere yeryüzünde yaşanan bütün zulümlerin, adaletsizliklerin, gözyaşının son bulması için tıpkı Mekke’nin fethinde olduğu gibi gönüllerin fethine ihtiyaç vardır. İnsanlık ancak bu fethin ruhuyla kan ve gözyaşından kurtulabilir.

Bu duygu ve düşünceler ile hemşehrilerim başta olmak üzere tüm İslam aleminin 31 Aralık Mekke’nin Fethinin Mübarek olmasını Cenab-ı Allah’tan dilerim" ifadelerine yer verdi.

EMNİYET MÜDÜRÜ ORHAN KAR

"Emniyet Teşkilatı olarak, vatandaşlarımızın huzur ve can güvenliğini sağlamak adına yoğun gayret içerisinde çalışan bizler, acısıyla ve tatlısıyla bir yılı daha geride bırakmanın hüznünü, yeni bir yılı karşılamanın sevincini yaşıyoruz.

Bu vesileyle, 2016 yılının ülkemize  daha çok barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni eder, Gümüşhaneli Vatandaşlarımızın Yeni Yılını kutlarım."


MHP İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“2015 yılı, Türkiye’nin yakın siyasi tarihinin ağır sorunlarının yaşandığı, aziz milletimizin artık katlanılamaz hale gelen siyasal, sosyal ve ekonomik meselelerin baskısı altında ezildiği çok zor ve sancılı bir yıl olmuştur.

Bu dönemde siyasi amaçlarla istismar edilmeyen hiçbir değer kalmamış, Türk insanının inançları ve temiz duyguları, siyasi bağlantıları ve uzantıları olan organize çetelerinin dolandırıcılık malzemesi haline gelmiştir.

Milli kimliği ve devlet yapısı sorgulanan, milli birliğinin siyasi, sosyal ve kültürel temelleri sarsılan ülkemiz, beka düzeyindeki iç ve dış güvenlik sorunlarıyla boğuşarak yeni bir yılı daha karşılamıştır.

Yaşanan siyasi, sosyal ve ekonomik bunalımların neden olduğu son derece hassas ve kritik bir dönemden geçen ülkemiz, 2015 yılında artan ve biriken bütün sorunlarını maalesef 2016 yılına devretmek zorunda kalmıştır.

Aziz milletimiz güçlü basireti, kararlı duruşu ve binlerce yılda oluşturduğu kültürel olgunluğuyla bunu gerçekleştirecek güç ve kudrete sahiptir.

Her yeni gün ve her yeni yılın doğan bir umut olduğu, Anaların ağlamadığı, Şehitlerin gelmeyeceği inancıyla, Mekke’nin fethi’nin Müslüman alemine yeni yılda huzur ve güven ortamına kavuşması dileğimle.”
Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2015, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER