Meslek Lisesi Öğrencileri ailelerle buluşuyor

Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 4 yıldır hayat tecrübeleriyle çınarlaşan, yaşlı ve yalnız vatandaşları ziyaret ederek toplumsal duyarlılığı artırıyor.

Meslek Lisesi Öğrencileri ailelerle buluşuyor

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi” kapsamında Meslek Liseleri Hayata Dokunuyor sloganıyla 4 yıldır yürütülen proje hız kesmeden devam ediyor.

Özellikle yaşlı, yalnız ve hayat tecrübeleriyle adete çınarlaşan Gümüşhane’nin nadide bireylerine gerçekleştirilen projenin ana unsuru ise eğitim sisteminin olmazsa olamazı olan değerler eğitiminin yapı unsurları olan yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik ilkelerinden oluşuyor.

Okul müdürü Osman Someren, projeden sorumlu müdür yardımcısı Mehtap Öztürk, gönüllü öğretmen ve öğrencilerinden oluşan proje yürütme ekibi proje kapsamında bu yıl ilk ziyaretlerini “Ahde vefa imandandır” Hadis-i Şerifi gereğince Gümüşhane’de 15 yıl Belediye Başkanı olarak hizmet eden Mustafa Canlı’nın babası, esnaf Temel Canlı’ya gerçekleştirdi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette yer yer hüzün hakim olsa da Temel Canlı, özellikle merhum Mustafa Canlı’nın büyük küçük demeden tüm insanların gönlüne nasıl dokunduğundan örnekler vererek Canlı’nın Gümüşhane’ye duyduğu sevgiyi anlattı. 

Canlı, ayrıca iyi bir esnaf olmanın şartlarından ve öneminden bahsederek dinimizde ve örfümüzde çok önemli bir yere sahip olan büyüklerimizin ziyaret edilmesinin önemini gençlere hatırlatarak öğretmen ve öğrencilerin kendilerini ziyaret etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Okulun atölyelerinde öğrencilerin kendi elleriyle hazırladıkları ürünlerin ikramı ile etkinlik sona erdi.

Okul yöneticileri amaç ve nihai hedeflerinin öğrencilerin bu duygularının geliştirilmesi suretiyle toplumsal duyarlılığın artırılması, mesleki ve teknik eğitimin tanıtılmasına katkı sağlanması, öğrenci ve öğretmenlerin bir parçası oldukları toplumla tam anlamıyla bütünleşmesini sağlamak olduğunu kaydetti.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
atalay
atalay - 3 yıl Önce

Harika bir proje olmuş. Emeği geçen herkese teşekkürler.

SIRADAKİ HABER