Ara
Gümüşhane
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,2936 %0.01
44,9950 %0.05
4.246,24 % 0,23
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Meslek Lisesi öğrencileri sanatsal etkinliklerde buluşuyor

Meslek Lisesi öğrencileri sanatsal etkinliklerde buluşuyor

Gümüşhane’de ‘Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi’ kapsamında Erzincan Güzel Sanatlar Lisesiyle eşleştirilen liseler çevrimiçi eğitimlere başladı.

1207
Gösterim

Gümüşhane’de ‘Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi’ kapsamında Erzincan Güzel Sanatlar Lisesiyle eşleştirilen liseler çevrimiçi eğitimlere başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ''Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi'' kapsamında güzel sanatlar lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin bilgi, beceri ve deneyimlerini meslek lisesi öğrencileriyle paylaşmaları amacıyla resim ve müzik alanında bir dizi proje etkinliği gerçekleştirilerek, çevrimiçi dersler yapılmaya başlandı.

Bu kapsamda Gümüşhane’de projeye dahil olan Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kelkit Yaşar ve İrfani Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise Erzincan Güzel Sanatlar Lisesiyle eşleştirildi. 

Proje kapsamındaki okulların öğrencileri çevrim içi eğitimlere başlarken, 30 Nisan’a kadar eğitimler devam edecek.

Proje kapsamında Erzincan Güzel Sanatlar Lisesinden uzaktan eğitim gören öğrencileri ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, “Bakanlığımızca yürütülen 1000 Okul projesini Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kelkit Yaşar ve İrfani Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yürütmeye başladık. Okullarımıza büyük kazanımların sağlanacağı projenin her bir faaliyet basamağı bizler için önem arz ediyor. 1000 Okul projesinin bir faaliyeti de meslek lisesi öğrencilerimizin sanatsal faaliyetlerle buluşturulmasını amaçlıyor” dedi.

Proje kapsamında bulunan okulların öğrencileriyle Erzincan Güzel Sanatlar Lisesinin öğretmen ve öğrencilerinin çevrim içi eğitimlere başladığını kaydeden Doğan, “Öğretmenlerin rehberliğinde Güzel Sanatlar Lisesinde okuyan öğrencilerin ve ilimizdeki iki meslek lisemizde okuyan istekli öğrencilerimizin katılımıyla yapılan etkinliklerde, öğrencilerimize sanatsal bir bakış açısı kazandırılması, sanatsal üretim yapabilecek şekilde yeteneklerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. 81 ilde ayrı ayrı yapılacak değerlendirme sonucuna göre resim alanı ve müzik alanında yarışmalar düzenlenecek ve her iki dalda başarılı olacak öğrencilere ödülleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilecektir. 1000 Okul projesinin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, katkılarından dolayı Erzincan Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerine de ayrıca teşekkür ediyor, eğitimlere katılan öğrencilerimize de başarılar diliyorum” diye konuştu.
 

Meslek Lisesi öğrencileri sanatsal etkinliklerde buluşuyor 1
1 / 8
Meslek Lisesi öğrencileri sanatsal etkinliklerde buluşuyor 2
2 / 8
Meslek Lisesi öğrencileri sanatsal etkinliklerde buluşuyor 3
3 / 8
Meslek Lisesi öğrencileri sanatsal etkinliklerde buluşuyor 4
4 / 8
Meslek Lisesi öğrencileri sanatsal etkinliklerde buluşuyor 5
5 / 8
Meslek Lisesi öğrencileri sanatsal etkinliklerde buluşuyor 6
6 / 8
Meslek Lisesi öğrencileri sanatsal etkinliklerde buluşuyor 7
7 / 8
Meslek Lisesi öğrencileri sanatsal etkinliklerde buluşuyor 8
8 / 8
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *