Gümüşhane Üniversitesi’nin duyarlı öğrencileri işitme engellilere dikkat çekmek için mezuniyet töreninde Türk müziğinin efsaneleşmiş parçalarından ‘Benim gözüm sende’ parçasını işaret diliyle söyledi.
Gümüşhane Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Mezuniyet töreni üniversitenin kongre merkezinde yapıldı.
Mezuniyet töreninde bölüm öğrencisi Meryem Ertürk ve arkadaşları diplomalarını aldıktan sonra hem salonda bulunan ailelerine hem de işitme engellilere sürpriz yaparak Türk müziğinin efsaneleşmiş parçalarından ‘Benim gözüm sende’ parçasını işaret diliyle söyledi.
Salonda bulunan öğrenci, veli ve akademisyenlerin alkışlarla tempo tuttuğu programda Gümüşhane İşitme Engelliler Koruma Derneği Başkanı Nurettin Köksal ise öğrencilerin yaptığı sürpriz karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.
Bugüne kadar üniversitenin düzenlediği birçok sosyal farkındalık içeren kulüplerde görev yapan ve işitme engellilere destek olabilmek için işaret dili eğitimi alan Meryem Ertürk’ün öncülüğünde gerçekleştirilen programda Hüseyin Örs, Canan Mert, Erkan Opak, Emine Medik, Halise Yılmaz ve Merve Taylan hem mezuniyet törenlerine renk katmak hem de farkındalık oluşturmak amacıyla etkinliği gerçekleştirdi.
Konuyla ilgili soruları cevaplandıran Ertürk, “Bizim şarkıya başlamamızla salonun şarkıya alkışlarla eşlik etmesi bizi çok motive etti. Salonumuza gelen Nurettin Köksal abimizde çok mutlu olduğunu söyledi. Törenden sonra birçok arkadaşımın sosyal medya sayfasında paylaştığını gördük. Şarkı çevirisinden çok keyif alındı. Salonun enerjisi bize de geçti. Haliyle bizde daha çok istekli yaptık. Ortaya da güzel ve unutulmaz bir anı çıktı” dedi.
Mezuniyet töreni tarihi açıklandıktan sonra birkaç arkadaşlarıyla güzel bir etkinlik yapmak için kafa yorduklarını ve akademisyenlerle de görüşüp fikir alışverişi yaptıktan sonra bu etkinliği gerçekleştirmeye karar verdiklerini kaydeden Ertürk, “Programda sunuculuk görevini aldım. Daha sonra İşitme Engelliler Koruma Derneği Başkanı Nurettin Köksal'ı davet ettik. Hem ona hem de gelen misafirlerimiz arasında işitme engelli birileri vardır diye kısa bir şarkı çevirisi yapmak istedik. Bu etkinliği yapan kişi sayısı 7 idi. Amacımız onları hayatımızın her aşamasında düşündüğümüzü ve çok özel olduklarını hatırlatmaktı. Aralarında işaret dili şarkı çevirisi yapabilen kişi sadece ben olduğumdan dolayı toplu olarak 3 kez buluşup şarkıya toplu şekilde çalıştık. Zamanımız çok kısıtlı olduğundan dolayı yetiştirebilmek için çok gayret sarfetti arkadaşlarım. Bu iş gönüllülük esaslı bir iş. Ve gayretleri sayesinde çok kısa zamanda altında kalkabildik” şeklinde konuştu.