Milletvekili Küçük: Bir yılda bin 600 talep aldık

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, geleneksel hale getirdiği basını buluşmasında son bir yıllık süreçte kendisine bin 600’ün üzerinde talep iletildiğini söyledi.

Milletvekili Küçük: Bir yılda bin 600 talep aldık

Kentin eski yerleşim yeri olan tarihi Süleymaniye Mahallesinde bulunan uygulama otelinde gerçekleştirilen basın toplantısına MHP İl Başkanı Mete Kaya, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, Ülkü Ocakları İl Başkanı Sadık Coşkun ve kentte görev yapan gazeteciler katıldı.

Geleneksel hale getirdiği 3 aylık basın toplantılarıyla ortak dert ve mesele Gümüşhane olduğunda sık sık bir araya gelmenin faydalarını gördüğünü belirten Milletvekili Küçük, Türkiye ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğini, birlik olunması halinde Gümüşhane’ye, ilçelerine, beldelerine, köylerine daha iyi hizmet edebileceklerini söyledi.

“Gidilmedik yerlere gidiyor, çıkılmadık yerlere çıkıyoruz”

Son bir yıllık süreci dolu dolu geçirdiklerini, seçimden önce verdikleri sözler kapsamında halktan kopmadıklarını, cenazelerinde, düğünlerinde, özel günlerinde hep yanlarında olduklarını dile getiren Küçük, “Çok şükür bunun gururunu yaşıyoruz. O konuda da hemşehrilerimiz tarafından ciddi bir memnuniyet var. Her gittiğimiz yerde bunu bize söylüyorlar. Bizi bırakmıyorsunuz, sağ olun diyorlar. Bir haftada yapılacak programı biz bir güne sığdırıyoruz. Dolu dolu programlar yapıyoruz. Gidilmedik yerlere gidiyor, çıkılmadık yerlere çıkıyoruz” dedi.

“Son bir yıl içinde bin 600’ün üzerinde talep gelmiş”

Kendilerine ulaşan her işi takip ettiklerini ve verilen sözleri yerine getirmek için ellerinden gelen mücadeleyi yaptıklarını belirterek, “Son bir yıl içinde bin 600’ün üzerinde talep gelmiş. Bu çok ciddi bir rakam bir yılda. Bunların hepsinin dosyası da var. Bu ciddi bir rakam. Yani hiçbir siyasetçinin bir yılda kolay kolay ulaşamayacağı ciddi bir rakam. Bu konuda da birebir takip ediyoruz. Birçoğunda da sonuç alıyoruz. Çok önemli sonuçlar alıyoruz” diye konuştu.

Gümüşhane'yle ilgili takip ettikleri bir-iki büyük yatırım olduğunu ve sonuçlandığı zaman paylaşacaklarını ifade eden Küçük, “Geçtiğimiz dönem buraya turizmle ilgili bir firma getirmiştik. Firmamız başladı. Haftanın iki günü Gümüşhane’ye lokasyonları belirledi. Turistleri getiriyor. İnşallah önümüzdeki hafta da yatılı turist getirmeye başlayacak. Turizm açısından da o firma üzerine düşeni yaptı sağ olsun. Bundan sonra da bu işlerin takipçisi olacağız” dedi.

“Seçimden önce ne söylediysek bunların takipçisiyiz, arkasındayız”

Milletvekili Küçük “Seçimden önce ne söylediysek bunların takipçisiyiz, arkasındayız. Tabii ki insanız eksiğimiz oluyor, hatamız oluyor. Biz de hata, eksik yapabiliyoruz. Fakat genelde çok iyi gidiyoruz. Özellikle yerel seçimlerde biz bunu gördük. Şehir bize Gümüşhane'yi de emanet etti. İnşallah biz bunu bir sonuç olarak görmüyoruz. Bir kademe olarak görüyoruz. Bu bizim için işte kazandık, bitti değil. Tam tersi Gümüşhane’ye hizmet için büyük bir fırsat. Yerel de hizmetimize devam edeceğiz. Belediye başkanımız yeni seçildi. Daha iki ay oldu. İnşallah ondan da çok umutluyuz. Onu da kendine göre çalışmaları var. Biz her türlü arkasındayız. Vekil olarak, teşkilat olarak. Ankara'da da işlerin takipçisiyiz. Orada da takip ediyoruz. Onların da her çalışmasına katkı koymaya devam edeceğiz. Şehrimizde bundan sonraki yapılacak işlerde de sizlerle, sivil toplum kuruluşlarıyla sık sık bir araya geliyoruz. Onları da dinliyoruz. İnşallah bundan sonra da güzel hizmetler edeceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“Havalimanı 2026’da bitecek”

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Milletvekili Küçük, çalışmaları duran Gümüşhane-Bayburt Havalimanı çalışmalarıyla ilgili, “Havalimanı inşaatını 2026'da bitme sözü aldık. Biliyorsunuz ödenekleri durdurdular. Türkiye her alanda kısıtlamaya gitti tasarruf tedbirlerinden dolayı. Gümüşhane Havalimanı da bundan etkilendi. Ama 2026'da kesinlikle bitecek. Takip ediyoruz” sözleriyle cevap verdi.

“Gümüşhane sınırlarında olan bir mesele bizim buradaki yöneticilerimiz ben dahil bizim yönetmemiz lazım”

Çakırgöl toplantılarıyla ilgili soruyu cevaplandıran Küçük, “Ben bu toplantıların başlangıcının üslubuna karşıyım. Sanki Trabzon'un meselesi bizi de işe ortak etmeye çalışıyorlar gibi bir hava estirdiler. Ben o intibayı kabul etmiyorum. Ama Çakırgöl'e yatırımın Gümüşhane'ye faydası var. Bizim o konuda önceliklerimiz var. Bu konuda Celalettin Köse bey ve AK Parti'yle, Cumhur İttifakı bir uyum içinde. Gümüşhane'ye yatırım gelecekse, Gümüşhane'de ekmek kapısı asacaksa, öyle bir program olacaksa, ona da karşı çıkmayız. Fakat buranın ev sahibi biziz bu işe biz öncülük edeceğiz, biz yöneteceğiz, bu işi biz takip edeceğiz. Trabzon'daki arkadaşlarımız, yöneticilerimiz de bu işe katkı sağlayacak. Özellikle AK Parti kanadının işe asılmasıyla artık iş bizim inisiyatifimize dönmeye başladı. Bizim tepkimiz ilk başta öyleydi. Fakat şimdi istediğimiz sonuca doğru gidiyoruz yani Çakırgöl'de. Gümüşhane sınırlarında olan bir mesele bizim buradaki yöneticilerimiz ben dahil bizim yönetmemiz lazım. İş o noktaya da gidecek yani. Burada da mutabıkız AK Partiyle” dedi.

“Gümüşhane yöneticilik açısından altın çağını yaşıyor”

Gümüşhane'yi yönetenler olarak önceliklerinin Süleymaniye olduğunun altını çizen Milletvekili Küçük, “Burayla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda Belediye üzerine düşeni yapıyor. Biz Ankara'dan Celalettin beyle üzerimize düşeni yapıyoruz. Çalışıyoruz yani burayla ilgili. Gümüşhane yöneticilik açısından altın çağını yaşıyor. Hem Valimiz hem Belediye Başkanları hem Kaymakamlarımız sanki böyle seçilmiş hepsi bir takım oyun oynuyorlar. Hem sahada varlar. Onlar da köyleri geziyorlar. Bakıyorum kaymakamlarımız valimiz sağ olsunlar sadece şehir merkezinde kalmıyorlar. Köylerden vatandaşla birlikteler, omuz omuzalar, onları dinliyorlar. Biz de onların elini güçlendirmek için Ankara'da biraz daha mesai harcayacağız” diye konuştu.

“Komisyona ODTÜ, Hacettepe, İTÜ ve Gümüşhane Üniversitesi geldi”

Kendisinin Erzincan’ın İliç ilçesindeki bir altın madeninde meydana gelen kazanın tüm yönleriyle araştırılması ve benzeri kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM araştırma komisyonu üyesi olduğunu hatırlatarak geçtiğimiz günlerde komisyon toplantısına Gümüşhane Üniversitesi akademisyenlerinin katılmasını değerlendiren Milletvekili Küçük, “Bu durum Gümüşhane Üniversite tarihinde çok önemli bir şey. O komisyona ODTÜ, Hacettepe, İTÜ ve Gümüşhane Üniversitesi geldi. Bunu muhalefete rağmen komisyonundaki ODTÜ’yle, İTÜ'yle, Hacettepe'yle, Gümüşhane Üniversitesi’nin ne alakası var diyerek karşı çıktılar. Ona rağmen biz geçirdik. Türkiye'nin en güçlü üniversiteyle birlikte meclisimizde sunum yaptılar. Hem Türkiye'nin gündemine geldiler hem de o alanda bilim dünyasının gündemine geldiler. Çünkü bu kaza dünyada çok yakından takip edildi. Yani o sektörün temsilcileri, bilim adamları, sektör temsilcileri çok yakından takip etti. Ve orada noktayı virgülü bir takip ettiler. Şimdi oraya giren Gümüşhane Üniversitesi de hem Türkiye kamuoyu tarafından hem de dünya kamuoyu tarafından çok yakın takip edildi. Bu üniversite kim, bu nereden çıktı? Yani inan ki yani çok iyi geri dönüşler oldu. Bunu da biz başardık. Sağ olsun komisyon başkanı da bizi kırmadı. Daha da yapmaya devam edeceğiz inşallah. O fırsatlarda Gümüşhane'yi mutlaka öne çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

“Trafik cezaları konusu artık çok can yakmaya başladı”

Toplantıda konuşan Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü de Gümüşhane’de herkesin söylediği ama çok dillendirmediği bir konuda yardım isteyerek “Trafik cezaları konusu artık çok can yakmaya başladı. İnanılmaz can yakmaya başladı. Ben son bir ay içerisinde Türkiye'nin 3 uç noktasına seyahat yaptım. Gümüşhane’de olan uygulama Türkiye'nin hiçbir yerinde yok. Şehir içinde insanlar zaten ekonomik krizin olduğu yerlerde bir vatandaşa 3 tane üst üste aynı noktadan ceza geliyor. Bunu bir vatandaşın kaldırma şansı da yok. Emniyetimiz maalesef bu konuyu çok abartmaya başladı” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kullanıcı29
Kullanıcı29 - 2 gün Önce

Cakirgol Turizm Merkezinin 1/5000 ölçekli nazım imar planları, 1/ 25.000 ölçekli çevre düzeni planları ve 1/1000 olcekli uygulama imar planları 2007 -2008 yıllarında yapılmış ve gerekli onay mercileri tarafından onaylanmıştır. Yürürlüğe girmiştir. Dogru stratejiyi belirlemek, gumushane nin ali menfaatlerini onceleyerek çalışmalara bir an once başlamak icin Ilgili Vali Yardımcısının başkanlığında, il özel idare müdürlüğünün öncülüğünde çalışma komisyonları oluşturulmalı. Yapilan planlar incelenmeli. Bu planlar ışığında yatırım projeleri geliştirilmeli. Oluşturulan çalışma komisyonlarına ilin ve ilcelerin belediye baskanlari ile vekilleri de zaman zaman katılmalı.

SIRADAKİ HABER