Milletvekili Küçük'ün girişimiyle Gümüşhane Üniversitesi'nden önemli sunum

Gümüşhane Üniversitesi akademisyenleri Erzincan’ın İliç ilçesindeki Bir Altın Madeninde Meydana Gelen Kazanın Tüm Yönleriyle Araştırılması ve Benzer Kazaların Önlenmesine Yönelik Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonunda sunumlarını yaptı.

Milletvekili Küçük'ün girişimiyle Gümüşhane Üniversitesi'nden önemli sunum

Ülkenin seçkin üniversitelerinin de yer aldığı çalışmaya komisyon üyesi MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük’ün girişimleriyle madencilik ihtisas üniversitesi olan Gümüşhane Üniversitesi akademisyenleri komisyon çalışmalarına katkı sağladı.

Türkiye’nin seçkin üniversiteleriyle birlikte Gümüşhane Üniversitesi tarafından hazırlanan değerlendirme ve önerilere ait raporlar komisyon toplantısında görüşüldü.

Milletvekili Küçük’ün ülkede ve uluslararası üniversitelerde tanınırlığı olan akademisyenlerin de komisyonda faaliyetlerini ve değerlendirmelerini dinlenmesi hususunda sunduğu önerge ile hayata geçirilen çalışma kapsamında akademisyenler bugünkü oturumda bilgi ve tecrübelerini komisyon üyelerine aktardı.

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Jeoloji Mühendisliği, Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selçuk Alemdağ, meydana gelen kütle hareketinin yenilme mekanizması, olası yeraltı suyu kirliliği ve mevcut maden işletmesi haricinde aktif devam eden maden işletmelerinde bu tür kazaların yaşanmaması için alınması ve uygulanması gereken tedbirleri, Jeoloji Mühendisliği Mineraloji-Petrografi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferkan Sipahi, altın madenlerinin ülke için ekonomik önemi, oluşum mekanizması, siyanürle zenginleştirme yapılmasının çevre açısından etkileri, Jeofizik Mühendisliği, Uygulamalı Jeofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nafiz Maden, Çöpler Kompleks Maden sahası ve çevresinde Kuzey Anadolu Fay (KAF) zonu, Orta Anadolu Fay (OAF) zonu ve Malatya Ovacık (MO) Fay zonları ile Divriği segmentinin depremselliği, depremler oluşturabileceği yatay deprem ivmesi, maden sahasının yer altı yapısının belirlenmesi konuları, Maden Mühendisliği Yeraltı Maden İşletmeciliği Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Çavuşoğlu da açık maden ocaklarında yapılan patlatmalı kazılar sonrası oluşan titreşim ve hava şokunun yakın bölgelerde oluşturduğu riskler ve bu risklerin azaltılması için yapılması gereken faaliyetler hakkında komisyon üyelerine sunumlarını gerçekleştirerek raporlarını sundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Musa Küçük, Gümüşhane Üniversitesinin adının daha iyi yerlerde olması adına her türlü fedakarlığı yapacağını belirterek “Hiçbir şekilde üniversitemiz ülkemizdeki diğer üniversitelerden geri kalmayacağını yurt içinde ve yurt dışında isminden söz edilen nitelikli bir eğitim kurumu haline getirmek temennimdir. Türkiye’nin seçkin üniversiteleri arasında kendisine yer bulması üniversitemiz adına ileriye dönük önemli atılmış bir adım olarak değerlendirilmesi gerektiği düşünülmelidir” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf sadık  eğitimci yazar- gZETECİ ELİEŞTİRMEN
yusuf sadık eğitimci yazar- gZETECİ ELİEŞTİRMEN - 3 ay Önce

Gümüşhane Üniversitesi Yani Bizim Üniversitemizin TBMM de Erzincan_ILIÇ altın madeninek heyalan la ilgili yaptığı sunum Türkiye genelinde gündem olmaya devam ediyor. Özellikle Uzun süredir İstanbul da oturup Gümüşhane yi hala eski konumunda düşünenler artık Üniversite hakkındaki kanaatlarını iyi yönde geliştirirler diye söyleyebilirim.Çünkü Üniversitemiz hem gelişiyor hemde geliştiriyor.
Özellikle Sunum ekibinde yer alan rektör yardımcımız jeolog Prof.Dr. Ferkan Sipahi Gümüşhane de fakülte döneminden eri bizimle birlikte olan Akademisyen değerimizdir.
=0 tan fazla bilimsel makleleri ile Türkiyede ve Dünyadaki saygın yayn organda yer alan bilimsel eserleriyle göz doldurmaktadırç.
Bööylesine güçlü bir ekibi Gazi Meclis Çatısı altında parlementerlerle buluşturan Vekilimiz Musa KÜÇÜK te teşekkürü hak ediyor. Sunum ekibini ve rektör Zeybeki Vekilimizi Tebrij ederiz Bu tür etjinlikler daralmakta olan ufkumuzu açıyor. Benden Tam POİNT..

SIRADAKİ HABER