Muhtarlar Günü mesajları

Gümüşhane’de 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Muhtarlar Günü mesajları

19 Ekim Muhtarlar Günü bir Gümüşhane’de dizi etkinlikle kutlanacak.

Saat 10.00’da Atatürk Anıtında çelenklerin sunumuyla başlayacak programda Muhtar Dernekleri Yönetimleri Vali Alper Tanrısever’i ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’i ziyaret edecek.

Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği ve Merkez Mahalle Muhtarları Derneğinin ziyaret edilmesinin ardından saat 12.30 Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan Ahmet Erkan Kocatürk Mahalle Konağı ve Kültür Evinin açılışı gerçekleştirilecek ve saat 13.30’da Köy ve Mahalle Muhtarlarına Gümüşhane Belediyesi tarafından Sema Doğan Yaşam Alanında öğle yemeği verilecek.

İşte Gümüşhane’de 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

VALİ ALPER TANRISEVER

“Muhtarlık müessesesi, mahalle ve köylerimizde devletimizin temsilcisi, devletin sıcaklığının ilk hissedileceği kapı olarak 7/24 esasıyla vatandaşa en yakın hizmeti veren, onların sorunlarını dile getirmelerine yardımcı olan, çözüm bulan ve yol gösteren bir makamı temsil etme özelliği taşımaktadır.

Demokrasimizin temel taşı niteliğindeki muhtarlarımız, vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlayan önemli bir rol üstlenmektedirler.

Böylesine önemli bir görevi ifa eden, milletimizin güzide temsilcisi ve hizmetkarı muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, İl genelinde görev yapan muhtarlarımıza değerli aileleri ile birlikte sağlık, huzur ve esenlik diliyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Muhtarlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. 

Başkan Çimen, muhtarların yerel demokrasinin en eski örneğini temsil ettiğini ve devletimizin her noktadaki kurumsal temsilcileri olduğunu kaydetti.

Başkan Çimen, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Muhtarlarımız, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının ve beklentilerinin karşılanmasında devletimizin gören gözü, işiten kulağıdır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapmaktadırlar. Şehrimizde köy ve mahallelerin her türlü ihtiyacını tespit edip vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşmasını sağlayan mahalle muhtarlarımıza, hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşması, insanımızın mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

Muhtarlar Günü dolayısıyla Bağlarbaşı Mahallesi’nde yapımını tamamladıkları Hacı Erkan Kocatürk Mahalle Konağı ve Kültür Evi’nin açılışını gerçekleştireceklerini kaydeden Başkan Çimen, “Bu özel günde yapımını tamamladığımız Hacı Erkan Kocatürk Mahalle Konağı ve Kültür Evi’nin açılışını gerçekleştireceğiz. Burada Muhtar Ofisi, taziye odası ve diğer sosyal alanlar bulunuyor. 12:30’da Bağlarbaşı Mahallemizde yapılacak olan açılışımıza tüm vatandaşlarımızın katılımını bekliyoruz” dedi. 

KÖY VE MAHALLE MUHTARLARI DERNEĞİ BAŞKANI GÜRBÜZ DEMİR

"Devlet millet bütünleşmesinin tescil edilmesinin ilk ayağı olan 7/24 canla başla gece gündüz demeden özverili bir şekilde çalışan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim muhtarlar gününü kutluyor,2015 yılından beri bu günün kutlanmasında büyük emekleri olan başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2023, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER