MÜSİAD beklenen TKDK bilgilendirmesini yaptı

MÜSİAD Gümüşhane Şubesinin Gümüşhane’nin kalkınmasında çok büyük önem arz eden Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) destekleri hakkında girişimcileri bilgilendirmek amacıyla düzenlediği toplantı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

MÜSİAD beklenen TKDK bilgilendirmesini yaptı

MÜSİAD Gümüşhane tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Avrupa Birliği Katkılı Kırsal Kalkınma Destekleri “IPARD- III” Programı’nın bilgilendirme ve tanıtım toplantısı Gümüşhane Üniversitesi Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Yılın ikinci yarısında başlayarak 2027 yılına kadar devam edecek programla ilgili bilgilerin katılımcılara aktarıldığı toplantıda, IPARD çerçevesinde uygulanan il sayısının 42’den 81’e çıkarılacağı belirtildi. Program için Avrupa Komisyonu tarafından 430 milyon euro kaynak tahsis edileceği belirtilen toplantıda, ulusal katkının da eklenmesi ile hibe edilecek toplam fonun 555 milyon euro olacağı kaydedildi. 

Toplantıya katılan çok sayıda yatırımcı Ocak ayında açıklanacak ve Gümüşhane’nin de dahil olduğu IPARD-III için doldurdukları formlarda projelerine de yer vererek fikirlerinin hayata geçirilmesi için fırsat buldular.

“Bugünü Gümüşhane olarak kendimize milat saymayı addediyorum”

2024 yılının ilk çeyreğinde başlayacak olan proje başvurularının ilk ön hazırlık toplantısı yaptıklarını ifade eden MÜSİAD Gümüşhane Başkanı Abdulbaki Kara, “Kurulduğumuz günden beri parolamızdan biri olan şehrimizde her zaman üretim, yatırım ve istihdamın olduğu her cümlenin içinde olan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Türkiye’de 81 il içinde Gümüşhanemizin de için de olduğu ve TKDK’nın haiz olmadığı illerden biriydik. Bu bizim en büyük derdimizdi. Nihayetinde şükürler olsun ki şehrimizin de dahil olduğu TKDK finansmanına  erişimi kazandık. Bugünden itibaren 5 ayımız var. Bugünü Gümüşhane olarak kendimize milat saymayı addediyorum. Toplantı sonucunda seçilen projeler olacak projesi seçilemeyen girişimci arkadaşlarımız ise fikrini geliştirmiş ya da yeni iş fikirleri için katkı bulacak burada. Turizm bizim için çok önemli. Yanı başımızda olan Trabzon’da yılda en az 1 milyon turisti ağırlayan ve ortalama 1 buçuk milyar doların girdiği bir şehir. Biz de örnek alarak daha özgün ve sürdürülebilir olacak proje politikalarımızdan şaşamayarak başaracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca “IPARD- III’ün kapsamlarını Gümüşhaneli girişimcilere aktaran Proje Danışmanı Alkan Yener, kent sınırları içinde hayata geçirilmesi uygun projelere de değindi. 

Özellikle Gümüşhane il sınırları içinde coğrafi ve iklim şartlarına elverişli kırsal turizm ile birlikte “süt ve süt ürünleri, yenilenebilir enerji, su ürünleri yetiştiriciliği” gibi başlıkların altını çizerek kentte bulunan girişimcileri bilgilendirdi.

Haber: Zeynep KAYA

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER