Mustafa Canlı anısına ahde vefa yürüyüşü gerçekleştirildi

Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü, "Yerli-Milli Değerlerimiz Anısına Ahde Vefa Saygı Yürüyüşü" adlı yeni konseptli doğa yürüyüşleriyle anlamlı etkinlikler düzenlemeye başladı. İlk yürüyüş, Gümüşhane'nin önemli isimlerinden eski Belediye Başkanı ve Milletvekili Mustafa Canlı anısına gerçekleştirildi.

Mustafa Canlı anısına ahde vefa yürüyüşü gerçekleştirildi

Bugüne kadar milli ve mahalli günlerde düzenlediği yürüyüşlerle bilinen kulüp yeni konseptle Gümüşhane’nin yetiştirdiği ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil eden isimleri anmak amacıyla özel yürüyüşler düzenliyor.

İlk yürüyüş Gümüşhane'nin sevilen isimlerinden merhum Mustafa Canlı anısına yapıldı. "Gümüşhane’nin abisi" olarak anılan ve siyaset üstü bir kimlikle herkesin gönlünde yer edinen Mustafa Canlı’nın anısına düzenlenen yürüyüş, Tersun Dağı’ndan Kocadal Köyü’ne kadar yaklaşık 15 kilometrelik rotada gerçekleşti.

Yürüyüş öncesinde merhum Canlı’nın aile büyüklerinden izin alarak, ardından da kabrini ziyaret eden heyet daha sonra yürüyüş rotasına hareket etti. 

Tersun Dağı'ndan başlayıp Kocadal Köyü'nde tamamladıkları anlamlı yürüyüşe katılan 19 sporcuya teşekkür eden Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü Başkanı Ercan Küçüköner, “Hep birlikte çok güzel bir sonbahar gününde, Gümüşhane’mizin değerli bir ismini anarak yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Yürüyüşü organize eden Şener Odabaş’a ve yürüyüş liderimiz ve rehberimiz Burak Soydaş'a şahsım ve kulübümüz adına özel teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Gümüşhane' de doğmuş, yetişmiş ilimizi, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiş, mesleğinde, dünya görüşünde Türk Milleti'nin yüksek sevgisini ve saygısını kazanmış 20 isim belirlediklerini kaydeden Küçüköner, kasım ayında Nurettin Özdemir anısına Kelkit' te, Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz anısına Torul' da, aralık ayında Ali Metin Tokdemir adına Kelkit' te devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Küçüköner, bu özel yürüyüşlere ahde vefaya değer veren, ilimiz, ülkemiz için marka isim ve sembol olmuş değerlerimizi önemseyen doğasever herkesi davet etti. Etkinliklere katılmak isteyenler, Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü’nün WhatsApp iletişim hattı üzerinden bilgi alabilirler. İletişim Hattı (WhatsApp): 05369210429
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER