Müzik dünyasının genç cevherinden 'Burası Gümüşhane'

Gümüşhane’de geçtiğimiz hafta ‘Burası Gümüşhane’ sloganıyla lansmanı yapılan ve büyük beğeni toplayan Gümüşhane tanıtım filminin müziğini 29 yaşındaki Gümüşhaneli genç müzisyen Burak Üzüm yaptı.

Gümüşhane’de geçtiğimiz hafta ‘Burası Gümüşhane’ sloganıyla lansmanı yapılan ve büyük beğeni toplayan Gümüşhane tanıtım filminin müziğini 29 yaşındaki Gümüşhaneli genç müzisyen Burak Üzüm yaptı.

Kent merkezinde faaliyet gösteren 29 Ajans firması bünyesinde çalışan ve ulusal kanallarda büyük beğeni toplayan dizilerin jenerik müziklerini yapan, tiyatro oyunlarına sound-tracklar yapan, radyolara reklam müzikleri ve halk oyunları müzikleri yapan Üzüm, ömrünü geçirdiği Gümüşhane’de müzik çocukluktan beri müzik piyasasının içerisinde yer alıyor.

MÜZİKLE 8 YAŞINDA TANIŞTI

Müziğe tutkun bir ailede büyüyen ve müzikle ilk kez 8 yaşındayken bir 23 Nisan töreninde eski Atatürk Stadyumunda İş Eğitimi Öğretmeni Rahmi Sadık sayesinde tanışan Üzüm, halasının Zonguldak’tan gönderdiği bağlama ile birlikte sevdasıyla buluştu.

Ardından Selahattin Uzunosmanoğlu’ndan bağlama dersleri almaya başlayan üzüm 6 ay gibi kısa bir zamanda bağlama çalmayı öğrendikten sonra şelpe dersleri alarak kendisini geliştirdi. Daha sonra okul gecelerinde bağlama çalmaya ve türkü söylemeye başlayan Üzüm’ün orgla tanışması ise 13 yaşındayken gerçekleşti.

Hasanbey Caddesinde bulunan tarihi binada Ethem Demir’e ait Demir Müzik’te kurulu orgun tuşlarına korkarak bastıktan sonra hiçbir eğitim ve ders almadan sadece nota bilgileriyle “Ne ağlarsın benim zülfü siyahım” parçasını çalan Üzüm, daha sonra bu konuda da uzmanlaştı.

İLK ORGUNU 17 YAŞINDA KAZANDIĞI PARAYLA ALDI

Artık 17 yaşına geldiğinde kazandığı para ve babasının da katkılarıyla ilk orguna kavuşan Üzüm, bir arkadaşının ısrarı üzerine düğünlerde de hem bağlaması hem de orguyla birlikte sahne almaya başladı.

Stüdyo merakını eski teyplerde kasetlere kayıt yaparak gidermeye başlayan Üzüm, hayatının dönüm noktası sayılabilecek müziklerden birisini ise Gümüşhane’yle ilgili 9 ayda hazırlanan 5 dakikalık tanıtımın filmi ve reklam filmlerinin müzikleriyle gerçekleştirdi.

'BURASI GÜMÜŞHANE' MÜZİKLERİ 24 GÜNDE YAPILDI

Sadece tanıtım filminin müziği için 24 gün çalışan Üzüm, izleyicilerde heyecan, duygusallık ve merak uyandıracak ulusal düzeydeki müziği yapabilmek için 3-4 gün boyunca sürekli kendisine verilen görüntüleri izledi ve doğal tınıları dinledi.

CAMİ GÖRÜNTÜSÜNDE SELA, KİLİSE GÖRÜNTÜSÜNDE ÇAN TINISI KULLANILDI


Tanıtım filminde tulum, kemençe, karadeniz davul zurnası gibi yöresel tınılar kullanan Üzüm, filmde Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesinin gösterildiği sırada ise iki farklı dinin bir arada yaşamasından esinlenerek cami gösterimi sırasında “sela” kilise gösterimi sırasında da “çan sesi” tınısı kullandı.

NİYE TÜRKÜ KULLANILMADI ELEŞTİRİSİNE YANIT

Lansmanın ardından çok sayıda övgü dolu mesaj aldığını, buna karşın “Niye türkü kullanılmadı” şeklinde çeşitli eleştiriler de aldığını kaydeden Üzüm, “Hazırlanan film tanıtım filmiydi. Belgesel olsaydı belki o tarz müzik kullanabilirdik ama ulusal düzeyde olduğu için ulusal müzik kullandım. Turizme dayalı bir çalışma olduğu için böyle bir tercih yaptık” diyerek eleştirileri cevaplandırdı.

Yeni projelerinin de olduğunu çok yakında ses getirecek yeni çalışmaları piyasaya sunacağını dile getiren Üzüm, il dışından da iş teklifleri almaya başladıklarını söyledi.
Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2016, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER