Öğrenci Servisi Kanala Girdi: 3 Yaralı

Gümüşhane’de geziden dönen öğrencileri taşıyan midibüsün su kanalı düşmesi sonucu 3 öğrenci hafif şekilde yaralandı.

Gümüşhane’de geziden dönen öğrencileri taşıyan midibüsün su kanalı düşmesi sonucu 3 öğrenci hafif şekilde yaralandı.

Edinilen bilgiye göre Tunceli’den Rize’ye gezmeye giden midibüs, dönüş yolunda Gümüşhane’nin Pirahmet köyü çıkışı Olukdere mevkiinde aşırı yağmur sonucu sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıktı.

İçerisinde 26 ortaokulu öğrencisi, 4 öğretmen, 1 yedek şoför bulunan Akhan Dişli yönetimindeki 23 ES 260 plakalı midibüs, hiçbir çarpma olmadan yol kenarında bulunan yağmur suyu kanalına girerek durabildi. Midibüste bulunan 32 kişiden 29’u kazayı yara almadan atlatırken, 3 öğrenci hafif şekilde yaralandı.

Kazaya karışan öğrenci ve öğretmenlerin tamamı ambulanslarla Gümüşhane Devlet Hastanesine kaldırılırken, öğrencilerden Merve Işık’ın belinden, Berna Aydın’ın boynundan ve Zeynep Türkel’in kolunda incinme olduğu ve bu nedenle bir süre daha müşahede altında tutulacağı öğrenildi.

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, kaza haberini aldıktan sonra Hastaneye gelerek kontrol amaçlı olarak hastanede bir süre bekletilen öğrencileri ziyaret ederek son durumları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

“HER İHTİMALE KARŞI ÖĞRETMENEVİ VE PANSİYONLARDA GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK”

Öğrencileri hastanede ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya ise öğrencilerden 23’ünün sağlık durumun çok iyi olduğunu, 3 öğrencinin hafif şekilde yaralandığını belirterek, “Onlarda da birisinin boynu, birinin beli ve diğerinin kolunda incinme var. Diğer çocuklarımızı müşahededen sonra öğretmenevinde dinlenmeye alacağız. Yol devam etmek istiyorlarsa kendi illerine geri dönmeleri için araçlar ayarladık. Gelebilecek misafirlere karşı öğretmen evi ve pansiyonlarımızda tedbirler aldık.” diye konuştu.

Kazada araçta bulunan öğrenci, öğretmen ve sürücülerin isim listesi: Rojin Kortik, Berrin Gel, Serpil Aydoğan, Dilan Kişi, Ecem Hatun Çimen, Merve Işık, Emre Tütmez, Omedyam Güngörmüş, Melisa Yaşar, Berfin Bakır, Güldeniz Sarıca, Dilara Hare, Berna Aydın, Nazlıcan Azrak, Diyar Aktaş, Erdem Öztürk, Rojbin Tuncer, Ali Dik, Hüseyin Uğuz, Sefkan Yaman, Zeynel Türkel, Nisa Türkeli, Sidal Kılıç, Kübra Öner, Abdullah Ayhan, Zülfünaz Keskin, Mehmet Tepe, Ferhat Bahadır, Hülya Çil, Bilge Kırık, Sinem Altaş, Akhan Dişli
Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2014, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER