Gümüşhane’de Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün, yaygın ve özel eğitim kurumlarında çalışan kurum personeli ile eğitim ve öğretim kurumlarında faaliyet gösteren gıda işletmelerinde çalışan personelin gıda güvenilirliğinin sağlanması, insan sağlığının korunması ve hijyen konularında eğitim verilmeye başlandı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan açılış programına İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan katıldı.
Yapılan konuşmalarda konunun önemi üzerinde durularak, çok faydalı bir eğitim olacağı, okullarda periyodik zamanlarda Milli Eğitim personeli tarafından yapılacak denetimlerin ve çalışan personelin hijyen konusunda alacakları eğitimin önemine işaret edildi. Bu tür işletmelerin özel hijyen şartları, gıda güvenilirliği açısından her an kontrol edileceğini ve gerektiğinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile iletişim kurularak işbirliği içerisinde hareket edileceğinin yararlı olacağı üzerinde duruldu.
Yönetmelik kapsamında ilgili Müdürlüklerin ortaklaşa düzenlediği eğitim çalışmasında Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim ve öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü teknik personeli ile Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli Dr. Süleyman Deniz tarafından eğitim verildi.
Program dahilinde eğitimlere Mayıs ayı içerisinde devam edileceği belirtilirken, yönetmelik yayım tarihi olan 5 Şubat 2013 tarihinden önce faaliyet gösteren işletmelerin 31 Aralık 2013 tarihine kadar yönetmelik hükümlerine uyum sağlamaları gerektiği, gıda işletmelerinde çalışan personelinde eğitim şartı arandığı ifade edildi.
Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2013, 10:01
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan açılış programına İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan katıldı.
Yapılan konuşmalarda konunun önemi üzerinde durularak, çok faydalı bir eğitim olacağı, okullarda periyodik zamanlarda Milli Eğitim personeli tarafından yapılacak denetimlerin ve çalışan personelin hijyen konusunda alacakları eğitimin önemine işaret edildi. Bu tür işletmelerin özel hijyen şartları, gıda güvenilirliği açısından her an kontrol edileceğini ve gerektiğinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile iletişim kurularak işbirliği içerisinde hareket edileceğinin yararlı olacağı üzerinde duruldu.
Yönetmelik kapsamında ilgili Müdürlüklerin ortaklaşa düzenlediği eğitim çalışmasında Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim ve öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü teknik personeli ile Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli Dr. Süleyman Deniz tarafından eğitim verildi.
Program dahilinde eğitimlere Mayıs ayı içerisinde devam edileceği belirtilirken, yönetmelik yayım tarihi olan 5 Şubat 2013 tarihinden önce faaliyet gösteren işletmelerin 31 Aralık 2013 tarihine kadar yönetmelik hükümlerine uyum sağlamaları gerektiği, gıda işletmelerinde çalışan personelinde eğitim şartı arandığı ifade edildi.