Okullarda gıda ve hijyen eğitimleri devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2018-2022 Stratejik Planı kapsamında "Okullarda gıda güvenliğine yönelik uygulamaları geliştirmek" hedefi doğrultusunda Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik "gıda güvenilirliği", "gıda kayıpları ve israf” konularında eğitimler devam ediyor.

Okullarda gıda ve hijyen eğitimleri devam ediyor

Eğitim programı kapsamında okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek hedefi doğrultusunda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda kontrol görevlilerince Merkez Atatürk Ortaokulu ve 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulunda öğrencilere okullarda gıda güvenliği, gıda kayıpları ve israfı konulu farkındalık eğitimi verildi.

Gerçekleştirilen eğitim programında öğrencilerin gıda tüketimi ve hijyen konularında bilinç seviyelerinin artırılması, mikrop nedir, doğru el yıkama, kantinden alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler, marketten alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler, Alo 174 gıda hattı, okul gıdası logolu ürünler, gıda kayıpları ve israf konularında bilgi sahibi olmaları hedefleniyor.

Gelecek nesillerin temeli olan çocukların daha sağlıklı beslenebilmesi ve daha bilinçli gıda tüketim alışkanlıklarına sahip olabilmesi için eğitim faaliyetlerine devam edileceği bildirildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER