Okullardaki Covid-19 durumu ne?

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, il genelindeki okullarda Covid-19 salgınıyla ilgili sürekli takipte olduğunu ve ciddi bir problemle karşılaşmadıklarını söyledi.

Okullardaki Covid-19 durumu ne?

Gazetecilerle gerçekleştirdiği toplantıda konuya dair bir soruyu cevaplandıran Sünnetci, “İlk haftaki değerlere baktığımızda pozitif öğrenci, pozitif öğretmen ve temaslı sayısında çok cüzi rakamlar oldu. Bu gelen pozitif vakaların çoğu aileden gelen vakalardı. Pazartesi okullar açıldı o gün öğretmen pozitif, 12 civarında öğrencimiz pozitif. Bir günde bu çocuk temas etse zaten semptom göstermeyecek” dedi.

Sınıflarda öğretmenlerin konuya hakim olduğunu fakat pansiyonlarda bazen sıkıntılar yaşandığını dile getiren Sünnetci, “Her odada mutlaka kendi okulundaki öğrencilerin birarada kalmasıyla ilgili çalışmamız var. Odaları seyreltiyoruz. Çevre illerden öğrencimiz geliyor. Pozitif çıktığında bu çocukları mecbur evlerine göndermek durumunda kalıyoruz. Şartları uygun olmayan aileleri 112 Acil Servis’le gönderiyorduk ama ambulansları işgal etmemek için artık bu iş için özel bir araç dizayn ettiriyoruz. Maddi durumu olmayan tüm çocuklarımızı biz evlerine transfer edeceğiz. Şuanda ciddi anlamda bir problem yok ilimizde. Her vakadan anında haberimiz oluyor ve müdahale ediyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER