Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, el değmemiş coğrafyası ve zengin ballı bitkilerin varlığıyla, arıcılık için son derece uygun bir coğrafyaya sahip olan Gümüşhane’de organik balı marka haline getirmeyi amaçladıklarını ve bunu başaracak bilgi birikimi ile heyecan ve azimlerinin olduğunu söyledi.
Birşen, beraberinde Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Necati Ceyhan ile birlikte sertifikalı organik arıcılık yapan üreticileri ziyaret etti. Ziyarette arıcılar yapılan desteklerden çok memnun olduklarını, bu sayede organik arıcılığın gelişeceğini, kendilerine verilen desteklemelerden sonra sorumluluklarını bildiklerini ve en iyi balı üretmek için gayret göstereceklerini söyledi.
Organik kovanları yerinde inceleyerek arıcıların sorunlarını dinleyen Birşen ise Gümüşhane’de 840 adet organik kovan ve 480 kilogram organik balmumu desteklemesi yapıldığını söyledi. Birşen, Gümüşhane’de iklim ve doğa şartlarının iyi olması, flora açısından oldukça zengin olması ve pek çok endemik bitki bulunmasından dolayı, flora zenginliği ile kirlenmemiş olan kaynaklarda dikkate alındığında üretilen balın organik bal olarak pazarlanması için önemli bir fırsat ortaya çıktığını belirtti.
Birşen, amaçlarının el değmemiş çayır, mera alanları ve zengin ballı bitkilerin varlığıyla, arıcılık için son derece uygun bir coğrafyaya sahip olan Gümüşhane’nin organik balı marka haline getirmek olduğunu belirterek, bunu başaracak bilgi birikime, heyecan ve azme sahip olduklarını söyledi.
Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2015, 15:35
Birşen, beraberinde Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Necati Ceyhan ile birlikte sertifikalı organik arıcılık yapan üreticileri ziyaret etti. Ziyarette arıcılar yapılan desteklerden çok memnun olduklarını, bu sayede organik arıcılığın gelişeceğini, kendilerine verilen desteklemelerden sonra sorumluluklarını bildiklerini ve en iyi balı üretmek için gayret göstereceklerini söyledi.
Organik kovanları yerinde inceleyerek arıcıların sorunlarını dinleyen Birşen ise Gümüşhane’de 840 adet organik kovan ve 480 kilogram organik balmumu desteklemesi yapıldığını söyledi. Birşen, Gümüşhane’de iklim ve doğa şartlarının iyi olması, flora açısından oldukça zengin olması ve pek çok endemik bitki bulunmasından dolayı, flora zenginliği ile kirlenmemiş olan kaynaklarda dikkate alındığında üretilen balın organik bal olarak pazarlanması için önemli bir fırsat ortaya çıktığını belirtti.
Birşen, amaçlarının el değmemiş çayır, mera alanları ve zengin ballı bitkilerin varlığıyla, arıcılık için son derece uygun bir coğrafyaya sahip olan Gümüşhane’nin organik balı marka haline getirmek olduğunu belirterek, bunu başaracak bilgi birikime, heyecan ve azme sahip olduklarını söyledi.