İstanbul’daki köklü hemşeri derneklerinden Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği, Gümüşhane’nin kurtuluş yıldönümü nedeniyle dernek merkezinde kahvaltı programı düzenledi.
Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Uğur Eser, “İlimizin kurtuluşu münasebetiyle şükür anlamında, yine şehitlerimizi anmak ve dernek mensuplarımızdan vefat edenler ile geçmişlerimiz için hatim organizasyonu yaptık. Bugün burada hatimlerimizin dualarını yapıyoruz. Dernek üyemiz 2 şehit ailemiz var. Onlara da plaket takdim edeceğiz. Şehitlerimizi ve derneğimize emek vermiş ve vefat etmiş dernek mensuplarımızı da rahmetle anıyoruz. İlerleyen dönemlerde de hemşeri birlikteliğimize yönelik faaliyetlerimiz devam edecektir” dedi.
Sunumunu Av. Yunus Akçay’ın yaptığı program, kahvaltı ve sonrasın okunan hatimlerin duasının yapılması, akabinde dernek üyelerinden şehit ailesi olan Şehit Jandarma Üsteğmen Rahim Çelik’in babası Güngör Çelik ile şehir dışında olan Şehit Piyade Asteğmen Murat Akçay’ın kardeşi Akçaabat Cumhuriyet Savcısı İlhan Akçay adına Yağmurdere Vadisi Köyleri Dernek Başkanı Alpaslan Gürbüz’e plaket takdim edilmesiyle sona erdi.
Dernek merkezindeki programın devamında ise Gümüşhane’den İstanbul’a gelen Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz’ın anne-baba ve kardeşinden müteşekkil ailesi Sultanbeyli Gümüşhaneliler Dernek üyelerinden Sultanbeyli Ali Kuşçu Ortaokulunun Müdürü Adem Şahin’in organizasyonundaki programla dernek yönetimi ile okulda misafir edildi.
Okulun girişinden itibaren öğretmenler odasına kadar sıralı dizilen öğrencilerin Türk Bayraklarıyla karşıladığı aile Necmettin Yılmaz öğretmenin adının verildiği öğretmenler odasında ve Adem Şahin müdürün odasında misafir edildi.
Duygu dolu anların yaşandığı programda baba Hamit Yılmaz konuşmakta zorlanarak, herkese teşekkür etti.
Programın son aşaması ise Sultanbeyli Gümüşhaneliler Dernek Merkezinde, Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz’ın ailesinin misafir edilmesi oldu. Programa Sultanbeyli ilçesinde göre yapan okul müdürleri, müdür yardımcıları, öğretmenlerden müteşekkil hemşeri eğitimciler ile dernek yönetimi ve üyeler katıldı.
Şehitlik makamının anlatıldığı ve şehit öğretmenimizin babası Hamit Yılmaz’a plaket takdim edilen programda, eğitimciler de söz alarak duygularını dile getirdi.