Gümüşhane Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda denetim ekipleri il genelinde Ramazan ayının gelmesiyle birlikte gıda işletmelerinde denetimlerini yoğunlaştırdı.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında gıda denetimlerini sürdüren ekipler başta fırınlar olmak üzere pastane, market ve kasap gibi gıda güvenliği açısından kritik öneme sahip işletmelerde yapılan denetimlerde işletme sahipleri ve müşteriler de hijyen kuralları konusunda bilgilendirdi.
Konuyla ilgili bilgi veren Tarım ve Orman İl Müdürü Edip Birşen, Covid-19 konusunda işletmelerin gerekli hijyen tedbirlerini alarak azami ölçüde uygulamalarının tüketici sağlığı açısından son derece önemli olduğunu söyledi.
Birşen, “Gerçekleştirmiş olduğumuz denetimlerde, tüm gıda işletmelerinde ramazan ayı nedeniyle alışveriş amaçlı oluşacak yoğunluk sebebiyle hijyen kuralları çerçevesinde sosyal mesafenin korunması, işletmede çalışan personelin mutlaka maske takması, gıda işletmelerinin girişlerinde ve işletme içinde uygun yerlerde el hijyeni için dezenfektan bulundurulması, maskesiz müşterilerin işletmeye alınmaması ve gerekli hijyen tedbirlerinin alınması yönünde bilgilendirme yapıldı” dedi.
Halen içinde bulunduğumuz salgın sürecinde en yüksek tedbir ve özenin gösterilmesi gerektiğini belirten Birşen, “Ramazan ayında da halkımızın sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmelerinin sağlanması için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak gıda denetim ekiplerimiz, insan sağlığını koruyucu yönde tedbirler almaya ve uygulamaya kesintisiz olarak devam edecektir. Halkımızdan da alışverişleri esnasında bu kurallara uymalarını ve uymayanları uyarmalarını bekliyoruz” diye konuştu.
Sürdürülen rutin denetimlerin yanı sıra Alo 174 Gıda Şikayet Hattı'na iletilen şikayetleri de titizlikle incelemeye devam ettiklerini dile getiren Birşen, “Tüketicilerimizin "En İyi Denetçi Tüketicidir" ilkesi doğrultusunda herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları durumunda Alo 174 Gıda hattını arayarak bildirmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.