Regaip Kandili mesajları

Gümüşhane'de 3 ayların başlangıcı ve Regaip Kandili nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Regaip Kandili mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

"Kalplerimizin manevi doyuma ulaştığı,  Aziz Milletimizin "Üç Aylar" diyerek özel bir önem verdiği ve Yüce Allah’ın insanlara rahmet ve nimetlerini çokça ihsan ettiği Recep, Şaban ve Ramazan aylarının taçlanacağı Regaib Kandili’ne bir kez daha ulaşmış olmanın huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Bu mübarek aylar boyunca kulluk şuuru içerisinde hareket ederek, içerisinde barındırdığı önemli gecelerin feyz ve bereketinden en güzel şekilde istifade etmeliyiz. Bu anlamda değerlendirmemiz gereken önemli gecelerden birisi de idrak edeceğimiz, af ve merhametin müjdecisi, Regaib Kandili’dir.

Bu gecenin birlik ve beraberliğimize vesile olması temennisiyle, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor, tüm Gümüşhaneli kardeşlerimin Regaib Kandili’ni tebrik ediyorum."

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Rahmet, mağfiret ve merhamet mevsimi olan mübarek üç ayları müjdeleyen Regaib Kandiline bir kez daha ulaşmış olmanın huzurunu içerisindeyiz.

Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu müstesna zaman dilimlerinde; Rabbimizin sonsuz af ve mağfiretine sığınmak, hata ve günahlarımızdan arınmak, gönüllerimizi ferahlatmak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek; manevi diriliş ve ahlaki yükseliş için bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle değerli hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve bütün İslam Âleminin Regaib Kandilini tebrik ediyor; bu gecenin birlik ve beraberliğimize, insanlığın hidayetine, barış ve huzuruna vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.” 

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Kandiller insanların kalplerini birbirlerine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularının artırmasına vesile olan çok özel gecelerdir. Rahmet, bağışlanma ve bereket ayları olarak kabul edilen üç ayların müjdecisi mübarek Regaib Kandilini bir kez daha idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hicri takvime göre Recep ayındaki ilk perşembeyi cumaya bağlayan gece olan Regaib Kandilindeki manevi havayı fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları kaldırmalı, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlâki meziyetlerimizin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz.

Bu vesileyle tüm İslam âleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandilini en içten duygularımla kutluyorum. Mübarek aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyor, kandilin hayırlara yol açmasını diliyorum.” 

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

“Mübarek üç ayların başlangıcı ve müjdeleyicisi olan Regaib Kandili’ne erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Regaib, Miraç, Berat Kandillerinin ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinin içinde yer aldığı üç aylar İslam Âlemi için çok değerli, rahmeti, mağfireti ve bereketi bol olan günler ve gecelerdir.

Bu müstesna günler, Yüce Allah'tan af ve mağfiret dilemek için önemli bir fırsat olmasının yanı sıra nefsimizi esir alan kötü duygulardan arınmamıza sevgi, saygı, hoşgörü, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın gelişmesine ve pekişmesine vesile olmaktadır.Mübarek üç aylar boyunca ve üç ayların içinde yer alan maneviyatı yüksek mübarek günleri iyi değerlendirmeli, bu günleri fırsat bilerek kin ve nefretten uzaklaşıp, birlik ve beraberliğimizi, sabır ve hoşgörümüzü, insani ve ahlaki değerlerimizi güçlendirmek için gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz Gümüşhaneli hemşehrilerimin ve bütün İslam aleminin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandili'ni tebrik ediyor, üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi itminana kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin, ülkemizden başlayarak dalga dalga tüm insanlığı kuşatmasını, İslam dünyasında akmaya devam eden kanın bir an önce durması, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini, barış ve huzura bırakması, rağbetlerimizin iyiye, güzele ve doğruya yönelik olması ve bu aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olması için Cenab-ı Mevla'ya niyaz ediyorum.”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Yönetim Kurulu Başkanımız  İsmail Akçay mübarek üç ayların müjdeleyicisi olan Regaip Kandili’nin tüm İslam alemi ve insanlığa hayırlar getirmesini diledi.

Regaip Kandili nedeniyle bir mesaj yayınlayan GTSO Yönetim Kurulu Başkanımız  İsmail Akçay;  rahmetin, mağfiretin ve bereketin müjdeleyicisi üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili’nin, iyilik ve hoşgörünün güçlenmesine, yardımlaşma ve dayanışma duygularının kuvvetlenmesine vesile olması temennisinde bulundu.

Başkan  Akçay; ‘’Bütün İslam aleminin heyecan ve sevinçle beklediği mübarek üç aylara giriyoruz. Bu manevi iklim havasını fırsat bilerek aramızdaki dargınlık ve küskünlükleri kaldırmalı; aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları bertaraf etmeli, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, sevgi ve gönül huzuru ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. Bu mağfiret ve bereket iklimi, çevremizde sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyorum. Kandil günleri, şüphesiz yaratanla olan bağımızı yeniden gözden geçirmemiz, onun şefaat ve merhametinden nasiplenmek için önemli birer fırsattır. Tüm İslam alemi bu mübarek gün ve gecelerin feyiz ve bereketinden istifade etmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam aleminin nice hayırlı ve kutlu gecelere, huzur, barış ve sağlık içerisinde kavuşturmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor, Regaip Kandili’nin ülkemiz, milletimiz ve hemşehrilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2020, 15:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER