Rektör Zeybek’ten YKS sınavına girecek adaylara başarı mesajı

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 08-09 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (2024-YKS) girecek tüm adaylara başarılar diledi.

Rektör Zeybek’ten YKS sınavına girecek adaylara başarı mesajı

ÖSYM Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan sınavların Gümüşhane’de de sağlıklı, güvenli ve rahat bir ortamda geçmesi için Sınav Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

Sınavın güvenli ve sağlıklı bir şekilde geçmesi adına adaylara çağrıda bulunan Rektör Zeybek, “Sınava girecek adaylar yükseköğrenim aşamasına geçmek ve hayallerindeki mesleğe ulaşmak için önemli bir dönemece girdiler. Gümüşhane Üniversitesi olarak sınav öncesi, sınav esnası ve sonrasında alınacak önlemler ve çalışmaların değerlendirildiği toplantıda her bir kurum tarafından yapılacak çalışmaları titizlikle inceledik. Sınavların sabah oturumları saat 10.15’de, öğleden sonraki oturumlar ise saat 15.45’de başlayacaktır. Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumu 13 binada 4524 aday, Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumu 6 binada 2501 aday, Yabancı Dil Testi (YDT) oturumu ise 2 binada 158 adayın katılımı ile gerçekleşecektir. Adaylarımızın girecekleri sınavlar hakkında bazı hususlara dikkat etmeleri önemlidir” dedi.

Öncelikle 4 bin aday ve 550 görevli personelin kampüs alanında olacağından adayların toplu taşıma araçlarını kullanmalarını istediklerini kaydeden Rektör Zeybek, bu konuda Gümüşhane Valiliği ve Belediye’nin toplu taşıma seferlerini sınav zamanı artıracaklarını belirterek, “Sınav başlangıç saati 10:15 fakat öğrencilerin binalara girişleri 10:00’da sona ereceğinden adayların bu saate dikkat etmeleri, sınava girecekleri binalara daha öncesinden gelmeleri büyük önem taşımaktadır. ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılacak olan sınavların Gümüşhane ilimizde de sağlıklı, güvenli ve rahat bir ortamda geçmesi için ÖSYM İl Sınav Koordinatörlüğümüz adaylarımızın hizmetinde olacaktır. Bu vesileyle de gönüllerindeki üniversite ve meslekle buluşturması temennisiyle gençlerimize sınavlarında üstün başarılar diliyorum. Sınavın güvenli ve sağlıklı bir şekilde geçmesi adına emek veren başta Gümüşhane Valiliğimiz, Belediye Başkanlığımız, İl Emniyet Müdürlüğümüz, İl Jandarma Komutanlığımız ve ÖSYM İl Sınav Koordinatörlüğümüz olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER