Saadet Partisinden suç duyurusu

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanlığı, Gazze’de soykırım yapan İsrail’in üst düzey yöneticileri hakkında Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Saadet Partisinden suç duyurusu

SP İl Başkanı Av. Akın Demir tarafından hazırlanan 7 sayfalık dilekçe Adliye’ye teslim edilirken, suç duyurusu soykırım, insanlığa karşı suçlar, kasten öldürme, yaralama, işkence, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, konut dokunulmazlığının ihlali, hırsızlık ve savaş suçları gibi çok sayıda suçu kapsadı.

Başta İsrail Başbakanı Netanyahu olmak üzere İsrail Cumhurbaşkanı, bakanlar, kuvvet komutanları ve sosyal medya hesapları üzerinden İsrail adına savaşa gönüllü katıldığını ilan eden Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının soykırım suçu işledikleri ifade edilen suç duyurusunda iç hukukta yer alan düzenlemeler uyarınca soykırım suçunun failleri Türkiye’de bulunmaları halinde yargılanabilecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan SP Gümüşhane İl Başkanı Av.Akın Demir, Türk Ceza Kanunu çeşitli maddelerine atıfta bulunarak hazırladıkları suç duyurusuyla ilgili “İşgalci İsrail şu ana kadar tüm uluslararası sözleşmeleri, insanlığın ortak birikimi olan vicdani değerleri hiçe sayarak Gazze özelinde tüm Filistin halkını yok etmek amacıyla tüm kutsal kitapların lanetlediği eylemleri yapmaktan geriye durmamıştır. Bu eylemler açık ve inkâr edilemez bir soykırım ve insanlığa karşı suçtur” dedi.

Türkiye’de de çifte vatandaş statüsünde İsrail’de soykırıma katılan vatandaşlar bulunduğunu iddia eden Demir, bu kişilerinde tespiti halinde yargılanmalarının gerektiğini belirtti.

Yaptıkları araştırmalarda bazı çifte vatandaşlık sahibi Türk vatandaşlarının 7 Ekim ve sonraki tarihlerde İsrail’de askerlik yapmak amacıyla ülkelerine gittikleri, sosyal medya hesaplarından işlenen insanlık suçlarına ortak olduklarına dair açıklama ve paylaşımlar yaptıklarının tespit edildiğini kaydeden Demir, “Suça iştirak eden aynı zamanda Türk vatandaşı olan bu kişilerin savcılığınızca tespit edilerek şüpheli sıfatıyla dosyaya dâhil edilmesini ayrıca talep ediyoruz. Başta Anadolu Ajansı olmak üzere Ülkemizin ulusal yayın organlarında, uluslararası haber ajanslarının tamamına yakınının yazılı, sesli ve görsel yayınlarında; Devletlerin, uluslararası kuruluş ve örgütlerin yazılı ve görsel ifade, beyan, kınama ve yardım çağrılarında şüphelilerin söz konusu insanlık dışı suçları kasti işledikleri ortada olup bu hususlara yönelik delil sunmak izahtan varestedir. Bu cihetle şüpheliler hakkında soruşturma ve kovuşturulma yapılması elzemdir” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER