Sağlık-Sen üyesi kadınlar ‘Kadına değil, şiddete karşı el kaldır’ dedi

Gümüşhane Sağlık-Sen Şubesi Kadın Kolları Yönetimi 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Sağlık-Sen üyesi kadınlar ‘Kadına değil, şiddete karşı el kaldır’ dedi

Gümüşhane Belediyesi binasında bulunan toplantı salonunda Sağlık-Sen Kadın Yolları Yönetimi tarafından gerçekleştirilen etkinliğe Belediye Başkanı Ercan Çimen de katıldı. 

Toplantı salonunda oluşturulan platformda Türkiye’de öldürülen kadınların resminin yer aldığı topuklu ayakkabılar sergilenirken, alanda bulunan mor balonlara da yine öldürülen kadınların resimleri yapıştırıldı. 

25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü kapsamında basın açıklaması gerçekleştiren Sağlık Sen Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Rüya Duygu Şen, Türkiye’de 2022 yılı içerisinde 327 kadının şiddete maruz kalarak öldürüldüğünü ifade ederek, kadına şiddetin tamamen sona ermesi için devlet, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket etmesi gerekliliğini dile getirdi. 

“Her türlü şiddeti reddediyor ve kınıyoruz”

Kadınlar başta olmak üzere, çocuklara, engelli ve yaşlılara yönelik şiddetin tamamen durması gerekliliğinin altını çizen Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Rüya Duygu Şen “Bugün tüm dünyanın kadına yönelik şiddete karşı mücadelede birlik olduğu, 25 Kasım. Kadına yönelik şiddet kadınların insan hakları ve onuruna yaraşır biçimde yaşamasının önündeki en büyük engeldir. Kadınlar toplumumuzun en değerli ve en vazgeçilmez varlıklarıdır. Kadınların temel hak ve özgürlüklerinin kullanımını engelleyen kadına yönelik şiddetle dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkin bir şekilde mücadele edilmektedir. Bu çerçevede son dönemde daha da yoğunlaşan çalışmalardan, kamunun, sivil toplum kuruluşlarının, ve sosyal medyanın bu konuyu kamuoyunun gündeminde tutma konusunda gösterdikleri çabalardan memnuniyet duyuyoruz. İçişleri Bakanlığımız tarafından yerli ve milli imkanlarla oluşturulan KADES programını 2018'den bu bugüne kadar 2 milyon 758 bin kadın indirmiş ve 248 bin 473 ihbar alınmıştır. Bu çalışmalar sayesinde geçmişte uğradıkları şiddeti konuşamayan ve paylaşamayan kadınların artık konuştuklarını, resmi makamlara ve sivil toplum kuruluşlarına daha yoğun şekilde başvurduklarını görüyoruz. Şiddetin artık hayatımızdan tamamen çıkması için devlet, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve tek tek fertler olarak gelin birlikte mücadele edelim. Kadınlarımız başta olmak üzere, çocuklarımız, engelli ve yaşlılarımız velhasıl tüm canlılara yönelik her türlü ayrımcılığı, bedenine ve kimliğine yönelik her türlü şiddeti reddediyor ve kınıyoruz” açıklamasında bulundu. 

“Gümüşhane Belediyesi olarak kadın konuk evi yapacağız”

Belediyelerin kadın konuk evi yapabilmesi için 100 bin nüfus gerekliliği olduğunu ama Gümüşhane Belediyesi olarak bunu beklemeyerek bir kadın konuk evi yapacaklarını müjdeleyen Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, “ Kadına şiddet dendiği zaman belki aileden aldığımız terbiyenin çok büyük bir önemi var. Bir acizlik olduğunu biliyorum kadına el kaldırmanın veya güçsüz bir insana el kaldırmanın. Gücünü güçsüz olanın üzerinde denemek bir acizliktir. Aileden aldığımız terbiye nedeniyle ben eşime hiçbir zaman el kaldırmadım. 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Gününde inşallah ibret alırız. Kadına şiddette geçen yıla göre yüzde 7 azalma olduğunu öğrendik. Gümüşhane’de elektronik kelepçe uygulamasının olmadığını da öğrendik bu noktada şehrim adına mutlu oldum. Gümüşhane Belediyesi olarak biz de 100 bin nüfusun altındayız ama inşallah KADEM ile ilgili biz de bir kadın konuk evi yapacağız, 100 bin nüfusa ulaşmayı beklemeyeceğiz” dedi. 

Program yapılan konuşmaların ardından çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER