Sağlık tesisleri kırmızı-beyaza büründü

Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü, Cumhuriyetin 100.yılında tüm sağlık tesislerini bayraklarla donattı, hasta ve çocuklara bayrak dağıttı.

Sağlık tesisleri kırmızı-beyaza büründü

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ve 26 Ekim Hasta Hakları Günü’nün aynı hafta içerisinde kutlanması dolayısıyla Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü'nün öncülüğünde bağlı sağlık tesislerinde 29 Ekim tarihinin sonuna kadar ana teması bayrak olan bir dizi etkinlikler düzenlenmeye başlandı.

100. Yılda, 100 Bayrak

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever’in “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Gümüşhanemizi bayraklarla süsleyelim” çağrısının ardından harekete geçen İl Sağlık Müdürlüğü merkez ve ilçelerdeki sağlık tesislerini 100. yıla özel 100 ay yıldızlı bayrakla süslemeye başladı, hastanelerin bahçelerindeki elektrik direkleri ve kamelyalara da bayraklar asıldı.

Düzenlenecek etkinlikler kapsamında Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde 100. yıl ve hasta hakları konulu stantlar açılarak Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen bilgilendirici broşürler vatandaşlara dağıtılacak. Hastanenin çocuk polikliniklerine muayene için gelen çocuk hastalara Türk Bayraklı balonlar dağıtılacak.

1923 Bayrak Dağıtılacak

Gümüşhane Şehit Ebe Kevser Ceylan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ise Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş tarihi olan 29 Ekim 1923’e vurgu yaparak diş tedavisi için polikliniklere başvuran yetişkin ve çocuk hastalara 1923 adet bayrağı dağıtmaya başladı. 

Cumhuriyetin 100. yılını kutlayan İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, “Biz de Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü olarak 100. yılımızın verdiği coşku ve gururla sağlık tesislerimizi Ay Yıldızlı şanlı bayrağımızla donattık. Türkiye Yüzyılında, her alanda daha güçlü bir Türkiye ile nice 100. yıllara” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER