Şeker’in ihale isyanı

Gümüşhaneli iş insanı ve Devlet Hastanesinin mevcut yemek işi yüklenicisi Adem Şeker, İl Sağlık Müdürlüğü’nün yeni yemek ihalesinin şartnamesine mecbur olmayan, kendi isteğiyle koyduğu şartlardan dolayı şu anda yaptığı işin ihalesine giremediğini belirterek bu durumu yetkililerin dikkatine sundu.

Şeker’in ihale isyanı

Yaptığı açıklamada uzun zamandır memleketi Gümüşhane’de yemek üretim işi yaptığını ve kamu kurumlarının bu işle ilgili ihalelerine girdiğini kaydeden Şeker, son dönemde yapılan ihalelerde gördüğü bazı yanlışları kamuoyunun dikkatine sunarak bu yanlışlardan dönülmesini istedi.

Kurumların ihalelerde mecbur olmayan, kendi istedikleri şartlardan dolayı bir yemek firması olduğu halde şu anda yaptığı işin ihalesine giremediğini ifade eden Şeker, “Benim gibi pek çok Gümüşhaneli firma da ihalelere giremediği için gerekli rekabet ortamı sağlanamıyor ve devlet zarara sokuluyor. Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde son yapılan yemek ihalesinde bu bahsettiğim mecburi olmayıp idarenin kendi isteği ile konulan şartlardan dolayı ben de benim gibi pek çok firmada ihaleye giremedi. Sayın Valimizden ve Sayın yetkililerden isteğim şudur. Bu ihalelerde ilgili mevzuatın emrettiği mecburi şartların dışında idarenin isteğine bağlı yeni şartların konulmamasıdır. Türkiye genelinde bu tip ihaleler incelensin, görülecektir ki, Gümüşhane’de yapılan ihalelerde istenen çoğu belge ve şart pek çok ilde istenmemektedir” dedi.

Gümüşhane Devlet Hastanesi’nin şu andaki yemek hizmetini kendi firmasının yürüttüğünü, ay sonunda sona erecek hizmetin ardından 2024-2025 yılı için yapılan son ihaleye ise önceki iki ihalede istenmeyen yeni şartların önlerine konulması nedeniyle giremediğini belirten Şeker, “İzah ettiğim nedenlerden dolayı mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini sayın valimizden ve Sayın yetkililerden talep ediyorum” ifadelerini kullandı.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Misafir2
Misafir2 - 1 yıl Önce

Haber dile getirilmiş ancak bahsi geçen "idarenin kendi istediği şartlar" nelerdir onu da haberde en azından açıklama olarak yazmalısınız ki bir kanaat oluşabilsin. Bu şekli ile haberiniz tek taraflı olmuş. Şeker isyan etti.. Peki bu isyanda haklı mıdır? Kim bilebilir? Bu haberden bir anlam çıkmıyor. Şöyle algılanır ki bu duruma düşmenizi istemem: Sizin arkadaşınız olan şeker sizin aracılığınızla hastane yönetimine ihaleyi kazanmak için baskı kuruyor. Bunu kastederek haberi yazdığınızı düşünmüyorum. Ancak bu şekilde anlaşılır...

Halim Selim
Halim Selim - 1 yıl Önce

İstenen şartlar nedir, kalite ve sağlık koşullarının artırılmasına yönelik mi yoksa özel bir firmayı işaret etmeye yönelik mi açıklanacak eleştiri yapılmalıydı. Mesela hijyen koşulları ile ilgili bir madde ise ve Gümüşhane firmaları bunu sağlayamıyorsa zaten ne ihaleye girebilsin ne de ihaleyi alabilsinler. Haberde şartlara yer verilmemiş, şartlar şeffaf olarak açıklansın ki bizde kim haklı kim haksız söyleyelim.

Misafir
Misafir - 1 yıl Önce

İzah ettiğin nedenlerden dolayı görevi kötüye kullanmaktan suç duyurunda bulunulabilir. Eğer mevzuata aykırılık varsa. Mevzuata aykırılık yoksa keyfi istek anlamına gelir ki bu aslında kamu zararı doğurur.

Yonetmelik
Yonetmelik @Misafir - 1 yıl Önce

Yönetmelik veya konulan konu senin kendi şahsi isteğin için değiştirilemez kendi eksiklerini tamamlaman şart ozaman herkes basın açıklaması yapsin kendisine kanun ve kuralları uydurtsun sacma sonuçta yemek halk sağlığı demek

ahmet
ahmet - 1 yıl Önce

yapılan bu haber ilk öce haberi yapan siteyi sadece itibarsızlaştırmış, bahsettiğiniz kurumlardan önce bir teyit etmiş olsaydınız haberi zaten haberi yapmaya gerek duymazdınız, sanırım derdiniz ortalığı karıştırmak olmuş. bahsettiğiniz firtmanın ne bilancosu yeterli ne de iş bitirmesi yeterli, bir önceki 24 aylık ihalede bilancosunun yetersiz olması sebebi ile zaten elenmiş, şuan yapıyorum dediği iş 5 aylık pazarlık işi oda tek kısımı yapıyor küçük iş olduğu için bilancosu yeterli olmuş, derdi sürekli üç veya 5 aylık pazarlıkla devam etmek. şimdi yapılan ihale 4 kısım toplamı. koyulan şartlara gelince istenen şartlar zaten ekaptan herkez görebiliyor hizmet yeterlilik ve hijyen sanitasyon üzerine belgeler istenmiş bu belgelerde zaten türkiye geneli bir çok il sağlık müdürlüğü istıyor kaldıki bu belgeleri zaten kamu kurumu olan tse belgelendiriyor. isyan ettiğini söylediğiniz firma zaten kik' itiraz etmiş ve haksız bulunduğundan reddedilmiş. eee hani doğru haber anlayışı..yazık

Who?
Who? - 1 yıl Önce

Arkadaş haklı olsaydı şartlarıda söylerdi. Rekabet ortamı oluşmadı denildiği ihaleye kaç firma girmiştir? Yoksa kendisi giremediği için mi rekabet oluşmamıştır.

Misafir
Misafir - 1 yıl Önce

Haklı bir isyan ekaptan ihalelerin sözleşme bedellerine bile bakılsa herşey ortada, 1 aylık geçiçi olanın aylık maliyeti 1.2 milyon civari iken yeni ihale sözleşme bedelinde toplam 54 küsür milyon aylık maliyet 2.25milyona takabül ediyor 1 milyon kimde soralım sorgulayalım

Misafir
Misafir @Misafir - 1 yıl Önce

Nezaketsiz bir şekilde cevap vermenizin sebebi nedir bilmiyor suçluluk piskolojisimi yaptığınız işlerde kendi kendinize şüphe duymanız mı bilemedim, ihaleyi kim alır kim kazanır önemli değil lakin bu devletin paraları bu milletten gitmemeli bu konuda hem fikir olmalıyız, 54 milyonluk bir iş kırımsız bir şekilde alınıyorsa kurum devleti düşünmeli sorgulamalı basit olmayın devletci olun, gerçi anlatacak çok şey var ama kılıf basit dikiliyor gümüşhanede, önemli olan firma değil devletin kârı gözetilmeli gerisi zaten gelir.

Kik
Kik @Misafir - 1 yıl Önce

İhalenin bir kısım ı dedigin rakam 24 aylık ihale 4 kısımdan oluşuyor iyi bakamamışsın gözlük takmanı tavsiye ederim..


SIRADAKİ HABER