Sel bu kez Köse’yi vurdu

Gümüşhane’de nisan ayı gibi yağışlı geçen temmuz ayında üst üste sel haberleri gelmeye devam ederken bu kez yoğun yağmur, rüzgar ve dolu yağışı Köse ilçesini etkiledi.

Bugün öğleden sonra gerçekleşen kuvvetli yağış Salyazı, Oylumdere ve Altıntaş köylerinde etkili olurken fırtına inşa çalışmaları devam eden Gümüşhane-Bayburt Havalimanındaki şantiye binalarının çatılarını yıktı, dolu yağışı nedeniyle yüzlerce dekarlık fasulye tarlaları kullanılamaz hale geldi.

Önce yağmur yağışı olarak başlayıp daha sonra şiddetli rüzgarla birlikte gerçekleşen dolu yağışının ardından birçok nokta beyaza bürünürken, dolu yağışı nedeniyle Gümüşhane-Bayburt karayolunda araçlar ilerleyemedi, Salyazı köyünde derelerdeki sular köprülerin üzerlerinden aktı.

Yağışın en çok vurduğu yerlerden birisi olan havalimanı inşaatındaki prefabrik şantiye binalarının çatıları ve metal aksamları etrafa savrulurken, şantiyedeki işçi koğuşlarının tamamı kullanılamaz hale geldi. 

Diğer taraftan başta ilçe sakinlerinden Seyhan Tok’un Oylumdere köyü sınırlarında 50 dönümden fazla kuru fasulyesi tarlası olmak üzere birçok vatandaşın tarlalarındaki ürünler de dolu yağışının ardından kullanılamaz hale geldi.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2024, 23:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER