Şiran’da Herfene programı düzenlendi

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde bu yıl ikincisi yapılan “Dünü, Bugünü ve Yarını Şiran Sempozyumu” kapsamında Herfene gecesi düzenlendi.

Şiran’da Herfene programı düzenlendi

Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) ve Şiran Eğitim Kalkınma Vakfı (ŞEKAV) girişimi, Şiran Belediyesi, Yeşilbük Belediyesi, GÜSİAD ve Gümüşhane Üniversitesi ortaklığıyla gerçekleştirilen sempozyum devam ediyor.

İlçenin tarımından imarına, madenciliğinden yenilenebilir enerjisine, turizminden tarihine kadar birçok konunun ele alınacağı ve 2 gün sürecek olan sempozyumun ilk gününün akşamında düzenlenen Herfene gecesi programı Şiran Belediyesi tesislerinde gerçekleştirildi.

Yoğun ilgi gören ve Gümüşhane Kültür Sanat Kulübü tarafından düzenlenen program Türkiye’nin önde gelen şairlerinden Talat Ülker’in sunumuyla başladı. Ülker’in Herfene geceleri hakkında katılımcılara bilgi vermesinin ardından Şahin Kazancı ve ekibinin söylediği türkülerle başlayan programda şiirler okundu.

Davetlilerin şiire ve türküye doyduğu programda Aşıklık geleneğinin Türkiye’deki marka isimlerinden hemşehrimiz Aşık Kul Nuri ile Gümüşhaneli sanatçımız Cemal Kaya ile Dr. Seyhani Kalender de sahne aldı.

Pestil ve köme ikram edilen programda Gümüşhane Kültür Sanat Kulübü üyelerine katkılarından ötürü teşekkür belgesi takdim eden ŞİDEF Başkanı Serkan Kaya, bu tür kültürel faaliyetlerin önemine vurgu yaparak hem Gümüşhane Kültür ve Sanat Kulübüne hem de katılımcıların her birine teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER