Kültürel önlem olarak meyve ağaçlarının tedavi edilmesi, hastalıklardan korunması, uzun ömürlü olmaları, verimli ve pazar değeri yüksek ürün elde edilebilmesi için, hastalıklı, kurumuş, yere dökülmüş meyve artıklarının mutlaka bahçelerden uzaklaştırılması ve imha edilmesi gerektiğini ifade eden Birşen, meyve ağaçlarında, bilhassa kayısı, kiraz, vişne, erik, şeftali gibi sert çekirdekli meyvelerde birçok bakteriyel ve fungal hastalıklara karşı ilaçlı mücadele zamanının geldiğini açıkladı.
Sebze tarımı yapılan alanlarda da sonbaharda zirai mücadele yapılmasını öneren Birşen, gelecek yıl sebzedeki ürün kaybını önlemek amacıyla, hastalıklı sebze artıklarının imha edilmesi gerektiğine ve kışı toprakta geçiren böceklerle mücadele için derin toprak işlemesinin önemine dikkat çekti.
Birşen, bu dönemde meyve ağaçları için yapılması gereken ilaçlı mücadele ile ilgili detaylı bilgi almak üzere üreticileri İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne beklediklerini sözlerine ekledi. Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2016, 13:42