Protokolle eğitimin niteliğini arttırmak, eğitim hizmetlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla, çalışmaların planlı ve koordineli bir şekilde yürütülmesi amaçlanıyor.
Gerçekleşen imza törenine Rektör Yardımcısı ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Nazır ve İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci katıldı.
Protokolün ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada protokolün eğitimde bölgesel düzeyde ortaya çıkan sorunların çözümü ile her alanda gelişmenin sağlanmasında yerel aktörlerden özellikle üniversitelerin giderek artan oranlarda aktif roller üstlenmeye başlamasıyla birlikte imzaya alındığı ifade edildi.
Protokolle eğitim alanında hizmet veren eğitim kurumları ile yükseköğretim kurumlarının iş birliği yapması, her düzeyde ortaya çıkan eğitim sorunlarının paylaşılması ile birbirinin devamı durumundaki bu eğitim kademeleri arasında, karşılıklı iş birliği anlayışının gelişmesine imkân sağlayacağından; protokol, okullardaki eğitimin niteliğini arttırıcı önemli bir stratejik girişim olarak düşünülüyor.
Tarafların iş birliği, Gümüşhane il sınırları içerisinde yer alan Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul ve kurumlarda eğitimin niteliği ile ilgili öncelikli olarak belirlenmiş alanlar başta olmak üzere, taraflarca uygun görülen tüm alanlarda, planlı çalışmalar yürüterek, özellikle öğrencilerin kendini gerçekleştirmesi ve değer hanelerini yükseltecek olan tüm eğitim hizmetlerinin niteliğini arttırıcı mahiyette olacak.
Gümüşhane Üniversitesi'nin yetişmiş beyin gücü, fiziki mekân ve tesisleri ile bilim araştırma kapasitesi ve öğretim üyelerinin katkıları, eğitimin niteliğinin arttırılmasına yönelik yapılacak eğitim, araştırma, mesleki gelişim, yayın, sosyal, kültürel ve faaliyetler düzenlenmesine katkı ve öğrencilerin Gümüşhane Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa karar verilen bilimsel çalışmalar, araştırmalar ve projeler için Gümüşhane Üniversitesi‘nin uygun göreceği yerlerde ve zamanlarda Üniversiteyi ziyaret etmelerini, mümkün mertebe olanaklarından yararlanmalarını sağlayacak.
Diğer yandan okulların ihtiyaç duyabileceği hizmet içi eğitim, eğitimin alt yapısının iyileştirilmesi, öğretim süreçlerinin değerlendirilmesi, öğretim programının zenginleştirilmesi, seminer ve projelerin nitelik yönünden geliştirilmesi veya eğitim öğretim desteği sağlanması konularında üniversite tarafından uygun görülen şartlarda uzmanlık desteği sağlanacak. Bu kapsamda Üniversite öğretim elemanlarınca okul ve kurumlarımızdan da taraflarca uygun görülecek koşullarda veri toplanabilecek, araştırma yapılabilecek.