STK’lar TOKİ için harekete geçti

Gümüşhane’de son yıllarda konut ihtiyacına yönelik hiçbir çalışması olmayan TOKİ’yi harekete geçirmek için sivil toplum örgütleri imza kampanyası başlattı.

STK’lar TOKİ için harekete geçti
Gümüşhane’de son yıllarda konut ihtiyacına yönelik hiçbir çalışması olmayan TOKİ’yi harekete geçirmek için sivil toplum örgütleri imza kampanyası başlattı.

Bu bağlamda Gümüşhane Kamuoyu Bilinçlendirme Derneği Başkanı Eyüp Demirel, kirada oturan emekliler için TOKİ’ye gönderilmek üzere il merkezi ve ilçe merkezleri de dahil olmak üzere il genelinde imza kampanyası başlattı.

Kampanyayla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Demirel, “Sosyal devletin en önemli görevinin vatandaşların barınma hakkının sağlanmaktır. Evi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Hedefimiz konut sahibi olmayanları konut sahibi yapmaktır. Halkımızı bilinçlendirme yapıyoruz. Bu projenin hiçbir siyasi yönü yoktur. Bu proje konut sahibi olamayan emeklilerimizi konut sahibi yapmak üzerine bina edilmiş projedir” dedi.

Hazırlanan projeyi dosya halinde dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’na şehrimizi ziyaretinde sunduklarını ifade eden Eyüp Demirel; projeye başvuru şartları hakkında ise şu açıklamayı yaptı; “T.C. vatandaşı olması, Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması, Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması, Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç) , Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3.200 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 3.200 TL olması gerekmektedir.) Başvuru sahibinin Sosyal Güvenlik Kurumundan Emekli olması (Emeklinin vefat etmesi durumunda, vefat eden emeklinin yalnızca dul eşi başvuruda bulunabilir).Eşlerden her ikisinin de emekli olması durumunda, yalnızca birinin başvuruda bulunması, gerekmektedir. Başvuru sahibinin Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan maaş dökümü veya emekli maaşının yatırıldığı banka hesap ekstresi. Başvuru sahibi evli ise kendisi ve eşinden çalışan varsa kendisinin ve eşinin ayrı ayrı gelirini kanıtlayan belgeler (tabi olarak çalıştıkları sosyal güvenlik kurumlarından çalıştığına dair alınan belgeler ile maaş bordroları, maaş belgeleri, vb.), iletişim bilgileriyle birlikte Kamuoyu Bilinçlendirme Derneği Hasanbey Mh. Kıbrıs Cd.No:70/2 Gümüşhane adresine  posta yoluyla başvurmalarını istiyoruz.”

Haber: Gözdenur Coşkun

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2016, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER