Sürdürülebilir Turizm Kongresi 20-22 Eylül’de

Gümüşhane Üniversitesi tarafından 20-22 Eylül 2018 tarihinde ‘II. Uluslararası sürdürülebilir turizm kongresi’ ve 'Gümüşhane'de Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı' düzenlenecek.

Sürdürülebilir Turizm Kongresi 20-22 Eylül’de

Gümüşhane Üniversitesi tarafından 20-22 Eylül 2018 tarihinde ‘II. Uluslararası sürdürülebilir turizm kongresi’ ve 'Gümüşhane'de Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı' düzenlenecek.

Amacı sürdürülebilir turizm kapsamında ülkedeki ve dünyadaki paydaşların görüşlerini farklı disiplinlerden araştırmacıların çalışmalarıyla bilim dünyasına sunmak olan kongrede akademisyenler, sektör temsilcileri, kamu kurumu temsilcileri ve diğer turizm paydaşlarının katılımı ile güncel turizm konuları sürdürülebilir turizm yaklaşımıyla ele alınacak.

Paydaşların görüşleri doğrultusunda turizmin sürdürülebilirliğine zarar verecek uygulamaların tartışılması, çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve sürdürülebilir turizm ile ilgili farkındalığın arttırılması amaçlanan kongrede toplamda 61 adet bildiri yer alacak olup, ilgili bildirilerin sunumları Gümüşhane Üniversitesi Kongre Merkezi’nde 20-21 Eylül 2018 tarihlerinde 12 ayrı oturumda gerçekleştirilecektir.

20 Eylül 2018 tarihinde saat 09.30’da, Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in, Gümüşhane Belediyesi Başkanı Ercan Çimen’in, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in ve diğer protokol üyelerinin, ayrıca davetli konuşmacılar Prof. Dr. Maria Dolores Alvarez’in ve Doç. Dr. Osman Cenk Demiroğlu’nun konuşmalarını gerçekleştireceği açılış töreniyle başlayacak olan “II. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi”, öğle arasından sonra 13.30’dan itibaren bildiri sunumlarının yapılacağı eş zamanlı oturumlarla devam edecek. 

Kongre, 21 Eylül 2018 tarihinde bildiri sunumlarının gerçekleştirileceği oturumlarla devam edecek olup, oturumların sona ermesinin ardından kapanış konuşmasıyla tamamlanacak.

Aynı gün akşam saat 19.00’da, Gümüşhane Ramada Otel’de tüm kongre katılımcılarının davetli olarak iştirak edeceği “II. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi” Gala yemeği gerçekleştirilecek.

22 Eylül tarihinde ise kongre katılımcılarının yer alacağı Gümüşhane’nin önemli turizm destinasyonlarına yönelik “Gümüşhane gezisi” düzenlenecek. Söz konusu gezi saat 09.00’da başlayacak olup; sırasıyla Süleymaniye Mahallesi, Karaca Mağarası, Torul Cam Seyir Terası ziyaretleri gerçekleştirilecektir. Öğle yemeğinin ardından, Şiran Tomara Şelalesi ziyaretiyle devam edecek olan kongre gezisinin saat 18.00’da tamamlanması planlanmakta.

Gümüşhane'de Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı da düzenlenecek

II. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi ile eş zamanlı olarak Gümüşhane Üniversitesi, Turizm Fakültesi tarafından 21 Eylül 2018 tarihinde “Gümüşhane'de Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı” düzenlenecek. 

Amacı alanında uzman katılımcıların görüşleri doğrultusunda Gümüşhane ilinde sürdürülebilir turizmin geliştirilmesi ve mevcut sorunlara çözüm önerileri sunulması olan çalıştayda ayrıca elde edilecek çalıştay sonuçlarına göre Gümüşhane’de turizm konusunda ilgili karar vericilerin sürdürülebilir turizm çerçevesinde planlama ve politikalar belirlemelerinde rehberlik edici öneriler sunulması amaçlanıyor.

“Gümüşhane’de Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı” 21 Eylül 2018 tarihinde Gümüşhane Üniversitesi Kongre Merkezi’nde öğleden önce ve öğleden sonra iki oturum olmak üzere tüm gün sürdürülmesi planlanmakta.

Çalıştay, “Sürdürülebilir Kış Turizmi”, “Sürdürülebilir Kültür Turizmi”, “Sürdürülebilir Yayla Turizmi”, “Sürdürülebilir Eko-Turizm”, “Alt ve Üst Yapı Sorunları”, “Tanıtım ve Pazarlama” ve “Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi” konularına göre ayrılmış olan yedi ayrı masadan oluşacaktır. Katılımcılar ise akademisyen, eğitimci, araştırmacı/yazar, kamu temsilcisi, işletmeci, gazeteci ve diğer paydaşlardan oluşacak. 

Her masa bir moderatör ve raportör dahil olmak üzere ortalama 9 katılımcıdan oluşturulacak olup, çalıştaya toplamda 66 katılımcı iştirak edecek. Çalıştay katılımcılarının, fikir tepsisi yöntemine göre moderatörün konuyla ilgili yönelteceği sorulara cevap vermeleri beklenecek. Bu doğrultuda Gümüşhane’nin söz konusu konuyla ilgili üstün ve zayıf yönleri ile Gümüşhane için fırsat ve tehditler (SWOT Analizi) ortaya konmaya çalışılacak. Ayrıca katılımcılardan, Gümüşhane ile ilgili uygulanması mümkün somut proje önerileri sunmaları istenecek. Günün sonunda her masanın moderatöründen masasıyla ilgili günü özetleyen bir rapor sunması beklenecek. “Gümüşhane’de Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı Düzenleme Kurulu” tarafından çalıştayın tamamlanmasından kısa bir süre sonra ise, ortaya çıkan sonuçlara ilişkin bir sonuç raporu yayımlanacak.

Her iki etkinliğin de organizasyon komitesi Gümüşhane turizminin geliştirilmesi ve ilin tanıtılması amacıyla organize edilen kongre ve çalıştay etkinliklerine tüm Gümüşhane halkını davet ederken, kongre sürecinde maddi ve manevi katkı sağlayan Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane Belediyesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürlüğü, Şiran Belediyesi, Gümüştaş Madencilik, Deniz- Aras İnşaat, Torul Belediyesi, Özkürtün Belediyesi, Sultan Sofrası Şiran, Livasan Organize Reklam kurumlarına teşekkür etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER