Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen ve toplam 40 saat sürecek olan halka açık belgeli eğitim programı 21 Şubat 2025 tarihine kadar devam edecek.
Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, kursun ilk dersinden önce kursiyerleri ziyaret ederek, kursun süt üretiminde hijyen standartlarını artıracağını, hayvan sağlığını koruyacağını ve çiftçilere yeni bakış açıları kazandıracağını, belirterek kursun hayırlı olmasını dileyip kursun süt üreticileri için büyük bir fırsat sunduğunu vurguladı.
Hijyenik sağım uygulamalarının hem hayvan sağlığı hem de tüketici güvenliği açısından büyük önem taşıdığını ifade eden İl Müdürü Kıraç, süt sığırcılığıyla uğraşan çiftçilerin bilinçlenmesini ve sağlıklı süt üretimini teşvik etmeyi amaçlayan bu kursun Gümüşhane hayvancılığına önemli katkılar sağlayacağını söyledi.
Eğitim kapsamında sağım ve sağım hijyeni, süt kalitesi ve hijyen faktörleri, süt sağım teknikleri, Sağım ünitelerinin bakımı, temizliği ve hijyen standartlarının korunması, sütün uygun koşullarda depolanması, kişisel temizlik ve hijyen kuralları konularında detaylı bilgiler verilecek.
Kurs programının sonunda başarılı olan katılımcılara Kurs Bitirme Belgesi verilecek.