Talat Hoca Gümüşhane’nin kültür hazinelerini ortaya çıkarmaya devam ediyor

Türk edebiyatının önde gelen kalemlerinden Gümüşhaneli şair, yazar ve akademisyen Talat Ülker, şehrin kültür hazinelerini ortaya çıkarmaya devam ediyor. Ülker’in son eseri Gümüşhane’nin efsane öğretmenlerinden Mehmet Ali Çubukçu’nun tüm şiirlerini bir araya getirdiği kitabı oldu.

Talat Hoca Gümüşhane’nin kültür hazinelerini ortaya çıkarmaya devam ediyor

Gümüşhane’nin eğitim tarihinde derin izler bırakmış edebiyat öğretmeni ve şair Mehmet Ali Çubukçu’nun tüm şiirlerinin bir araya getirildiği 160 sayfalık eser Bediz Yayınlarından okuyucusuna ulaştı.

Turan Tuğlu’nun sunuş yazısıyla takdim edilen kitabın içeriğinde Mehmet Ali Çubukçu’nun hayatı, şiiri, şiirlerindeki temalar ve şiirleri yer aldı.

“Gümüşhane, Türk kültürüne kattığı düşünce, sanat ve folklorik malzeme bakımından ülkemizin zengin illerinden biridir”

Kitabın yazarı Talat Ülker, çalışmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Gümüşhane, Türk kültürüne kattığı düşünce, sanat ve folklorik malzeme bakımından ülkemizin zengin illerinden biridir. Bu şehir, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî’den Şeyh-i Şeyrani’ye uzayan süreçte dini ilimlerde; Vasfi Mahir Kocatürk’ten Hüseyin Nihal Atsız’a uzayan süreçte tarih araştırmalarında, Reis’üi Hattâtîn Kamil Akdik’ten ressam Şeref Akdik’e uzayan süreçte görsel sanatlarda; Dilaver Cebeci’den Nurettin Özdemir’e, Şinasi Özdenoğlu’ndan Âşık Zevrakî’ye uzayan süreçte söz sanatlarında nice büyük üstadı yetiştirmiştir. Bu kentin, değerlerini tanımaya ve tanıtmaya gayret etmek gibi bir yükümlülüğü vardır. Yetiştirdiği birçok değer gurbet ve göç nedeniyle bu şehirle irtibatlandırılmamakta hatta şehrin mukimleri de kendi değerlerini yeterince tanımamaktadır” dedi.

“Hoca’ya bir de vefa gecesi düzenlemek ve kendisine ilimizin kültür hayatına yaptığı katkılardan dolayı teşekkürlerimizi sunmak fırsatını da kaçırmayız”

Mehmet Ali Çubukçu’nun Gümüşhane şehir kimliğinin oluşmasında emeği ve çok büyük katkıları olan bir eğitimci ve şair olduğunun altını çizen Ülker, “Gençlik yıllarında gür sesi ve muhteşem yorumuyla okuduğu şiirlerle genç öğretmenlere örnek olmuş, yazdığı güzel şiirlerle Gümüşhane ufkunda kalıcı sesler bırakmıştır. Mehmet Ali Çubukçu’nun şiirlerini toplamak, kitaplaştırmak ve inceleyerek okura sunmak bu nedenle benim için bir vazifeydi. Umuyorum ki bu kitapla birlikte Hoca’ya bir de vefa gecesi düzenlemek ve kendisine ilimizin kültür hayatına yaptığı katkılardan dolayı teşekkürlerimizi sunmak fırsatını da kaçırmayız. Kitabın baskısı ve hazırlanması hususunda bizi cesaretlendiren ve destekleyen Gümüşhane Baro Başkanı Metin Aslan’a da müteşekkir olduğumu bu vesileyle ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER