Edebiyat, bilim ve sanat dünyasında verdikleri eserlerle tarihe iz bırakan sanatçı, yazar ve bilim insanlarına verilen Altın Kalem ve Altın İnsan Ödülleri sahiplerini buldu.
Book Culture Art Time's dergisi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen törende Altın Kalem, Altın Deklanşör, Altın Kitap, Dünya Sağlık Ödülleri ve Altın İnsan kurul tarafından seçilen kişilere verildi.
İstanbul Beykoz'da bulunan Mihrabat Korusunda düzenlenen ve kültür, sanat ve tıp dünyasından önemli isimlerin katıldığı törenle ödüller sahiplerine verildi.
Gümüşhaneli tarihçi, yazar Serhat Doğan da "Yakup Bey ve Kaşgar Hanlığı" isimli eseriyle Altın Kalem ödülünün sahibi oldu.
“Bu ödülü bütün Gümüşhaneli hemşerilerime armağan ediyorum”
Doğan, ödül töreninin ardından yaptığı açıklamada “Bu ödül benim için büyük bir motivasyon kaynağı. Her ne olursa olsun bir yol yürüyorum. Bu yolda isteyen yolumuza taş olur isteyen yoldaş. Siz iyi olanı yapın. Bir şekilde başaracaksınız. Gümüşhane küçük yer, Gümüşhane'de bir şey yapılmaz diyen çokca insan görüyorum. Onlara söylemek istiyorum ki biz Gümüşhane'de başaracağız bazı şeyleri. İlla başka başka şehirlerde yaşamanıza gerek yok. İşini iyi yapan insan için her yer aynıdır. O yüzden bu ödülü bütün Gümüşhaneli hemşerilerime armağan ediyorum" dedi.
“Ailelere tavsiyem çocuklarınızı kitaplarla dolu bir ortamda yetiştirin”
Kitaplarla dolu bir evde büyüdüğünü ifade eden Doğan, “Çocukluğumuzda babamın kitapları içinde büyüdük. Bir çocuk nasıl bir ortamda büyürse onunla devam ediyor. Nihayetinde bende çocuk yaşlardan itibaren okumaya ve kendi kendime karalamalar yapmaya başlamıştım. Sonrasında zaten her şey kendiliğinden gelişiyor. Siz farkına bile varmıyorsunuz. Kız kardeşimde aynı şekilde roman yazıyor. O yüzden ailelere tavsiyem çocuklarınızı kitaplarla dolu bir ortamda yetiştirin. Çünkü bu ülkenin geleceği eli kalem tutan araştıran öğrenen ve öğreten insanların emeğiyle inşa edilecektir. Hani diyorlar ya kalem kılıçtan keskindir. Gerçekten öyle. Kalem tutan bütün Gümüşhaneli arkadaşları Gümüşhane Kültür sanat derneğine davet ediyorum. Şehrimiz için önemli bir dergi olan Şehrengiz Gümüşhane dergisine yazılarını göndersinler ve yazmaktan hiçbir zaman korkmasınlar. Bu vesileyle ödül gününden itibaren arayıp tebrik eden herkese teşekkür ederim. Ama özellikle her şartta bana desteğini en yüksek derecede hissettiğim eşim Semanur Doğan'a, bütün sıkıntılara rağmen yanımdan hiç ayrılmayan Babam Zeki Doğan, Annem Gülperi Doğan ve kardeşlerim Kübra ile Abdussamed Doğan'a sonsuz teşekkürlerimi sunarım" ifadelerini kullandı.
Doğan ayrıca Mavi Vatan terimini doktrin haline getiren, disiplinler arası bir çalışma ile literatürde yerini almasını sağlayan Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı’yı, 1988'de beyin-damar tıkanıklıklarının operasyonlarında kullanılan ve dünyada ilk defa kendi adı ile literatüre geçen yeni bir ameliyat tekniği geliştiren Prof.Dr. İsmail Hakkı Aydın ve "Aşkın Gözyaşları" serisinden bilinen yazar Sinan Yağmur’u Gümüşhane’ye davet ettiğini ve onların da gelmekten büyük memnuniyet duyacaklarını ifade ettiğini sözlerine ekledi.
Gümüşhanemiz ve Üniversitemiz adına gurur duydum, kutluyorum Serhat Doğan hocamı. Başarıları daim olsun.