‘Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi’ projesi eğitimi başladı

Gümüşhane’de ‘Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi’ projesi kapsamında 75 kadın çiftçiye yönelik düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Kursu başladı.

‘Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi’ projesi eğitimi başladı

Gümüşhane’de ‘Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi’ projesi kapsamında 75 kadın çiftçiye yönelik düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Kursu başladı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İŞKUR ve KOSGEB işbirliğinde “Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı” kapsamında istihdama yönelik sertifikalı uygulamalı girişimcilik eğitimlerine başlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim Yayın Dairesi Başkanlığınca desteklenen kırsal alanda kadın girişimciliği güçlendirilmesi çalışmalarına bu yıl Gümüşhane’de dahil edildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde uygulanacak olan "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi” programı çerçevesinde 75 kadın çiftçi İŞKUR/KOSGEB işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 32 saat 5 gün süreli uygulamalı girişimcilik eğitiminin ilki kurumun toplantı salonunda başladı.

Eğitim kursunun açılışına Tarım ve Orman İl Müdürü Edip Birşen, İl Müdür Yardımcısı Metin Yalvaç, KTV Şube Müdürü İbrahim Murathan ve kursiyerler katıldı.

Program ile tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem vererek, kırsalda üretici ve girişimci ruha sahip kadın çiftçilere girişimcilik eğitimlerinin verilmesi yolu ile uygulanabilecek girişimci kadın çiftçi projelerinin hayata geçirilmesini sağlayarak tarımda kadın girişimciliği artırmanın amaçlandığını kaydeden Tarım ve Orman İl Müdürü Edip Birşen, “Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren, yenilikçi, yaratıcı, kaynakları etkin-verimli ve sürdürülebilir kullanan, bulunduğu çevreye öncülük eden ve rol model olan/olabilecek genç kadın çiftçilere yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması, istihdam olanaklarının artırılması ve korunması, kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin çeşitlendirilmesi, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunması ve farkındalık yaratılması açısından oldukça önemlidir. Program kapsamında tüm ilçelerde girişimcilik eğitimine katılacak kadın çiftçilerimiz belirlenmiş olup, Gümüşhane Merkez, Kelkit ve Şiran İlçelerimiz olmak üzere 25’er kişilik üç grup oluşturulmuştur. Belirlenen 75 kadın çiftçimize İŞKUR/KOSGEB işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 32 saat süreli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verilmesi planlanmıştır. Eğitimin ilk grubu İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda 25 kadın çiftçimizin katılımı ile başlamıştır. Eğitimlere Kelkit ve Şiran ilçelerimizde devam edilecektir” dedi.

Toplam 4 günü eğitim, 1 günü iş fikrinin projeye dönüştürülmesi şeklindeki 5 günlük eğitimin ardından eğitime katılan kadın çiftçiler tarafından konusu kendileri tarafından belirlenmiş proje hazırlanacak. Bu çalışma kapsamında eğitim alan kadınlar tarafından hazırlanan ve dereceye giren projelerin hayata geçirilmesi sağlanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER