Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürü olarak uzun yıllar ülkesine onur ve gururla hizmet eden ve ülke genelinde başarılı projelerin altında imzası bulunan Gümüşhaneli hemşehrimiz Nurettin Taş, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürlüğü görevine asaleten atandı.
6 Eylül 2019 tarihinde vekaleten atandığı görevine bugün Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesiyle asaleten atanan Taş, DKMP Genel Müdürü iken ülke genelinde başarılı hizmetlere imza atmış, doğaya ve yaban hayatına yönelik çalışmalarıyla her kesimin takdirini kazanmıştı.
Türkiye'de milli park ve tabiat parkı kavramını belleklere yerleştiren, ülke genelinde insanların nefes alabileceği sayısız işletme ve tesise imzasını atan, doğa ve yaban hayatı konusunda tarihte görülmemiş başarılı işlere imza atan, bilinirliği sıfır olan kurumu en yüksek konumlara getiren Taş, memleketi Gümüşhane başta olmak üzere Doğu Karadeniz Bölgesinde de çok önemli işlere imza atmıştı.
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü’nün tarihçesi şöyle: “Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde; "toprağın korunması, tabii kaynakların geliştirilmesi, çölleşme ve erozyonla mücadele edilmesi, çığ, heyelan ve sel kontrolü faaliyetleriyle ilgili politika ve stratejiler belirlemek, ilgili kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyon sağlanmak" gayesiyle 2011 yılında Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü (ÇEM) kurulmuştur. 645 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Çevre ve Orman Bakanlığı bünyesinde ana hizmet birimi olarak yeralan Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğü’nün kapatılması neticesinde, yeniden kurulan 04 Temmuz 2011 tarih ve 27984 sayılı Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Orman ve Su İşleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname gereğince merkez teşkilatı Hizmet Birimleri içerisinde Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü olarak yer almıştır.
- Toprağın korunması ve tabii kaynakların geliştirilmesi amacıyla; havza bütünlüğü esas alınarak, çölleşme ve erozyonla mücadele, çığ, heyelan ve sel kontrolü ile entegre havza ıslahı plan ve projelerini yapmak, yaptırmak, uygulanmasını izlemek, bu faaliyetlere proje bazında destek sağlamak, bu iş ve işlemlerle ilgili politika ve stratejiler belirlemek, ilgili kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyon sağlamak.
- Su havzalarının geliştirilmesine yönelik ulusal ve bölgesel düzeyde planlama yapmak, politika ve stratejiler belirlemek.
- Üniversiteler ve araştırma-geliştirme kuruluşlarıyla birlikte araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütmek, eğitim, yayın ve tanıtım faaliyetlerinde bulunmak.
- Görev alanına giren konularda etüt, araştırma, iş tanımı, analiz ve birim fiyat tespiti yapmak, yaptırmak, onaylamak, uygulama esaslarını tespit etmek,
ÇEM Genel Müdürlüğü'nün başlıca görevlerini oluşturmaktadır.”
SAYIN ,Genel Müdürümüz ,aynı zamanda ilimizin gurur kaynağı olan Nurettin TAŞbey'e yeni görevinde başarılar diliyorum.