Tersun Barajında çalışmalar devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde Dilekyolu Deresi üzerinde inşa edilen Tersun Barajında çalışmaların devam ediyor.

Tersun Barajında çalışmalar devam ediyor

“54 metre yüksekliğinde inşa ediliyor”

Tersun Barajında çalışmaların devam ettiğini belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, barajın 23 bin 560 dekar zirai tarım arazisinin sulanmasına hizmet edeceğini belirterek temelden 54 metre yüksekliğinde inşa edileceğini belirterek, “Silindirle sıkıştırılmış beton gövde tipinde inşa edilen Tersun Barajımız 273 metre kret uzunluğuna sahip olacak. Gövde temel dolgu beton imalatlarını tamamladığımız barajımızda enjeksiyon çalışmaları yüzde 65 seviyesinde devam etmektedir. Bunun yanı sıra diş betonları ve yamaç düzleme beton çalışmaları da aralıksız devam etmektedir” dedi.

“23 bin 560 dekar zirai tarım arazisinde artık sulu tarım yapılacak”

Tersun Barajında çalışmaların tamamlanmasıyla Gümüşhane’ye bir baraj daha kazandırmış olacaklarını ifade eden Balta, “2003 yılından bugüne kadar 22 baraj ve 4 göletimizi tamamladığımız bu güzide ilimizin mümbit topraklarını suya kavuşturdukça çok mutlu oluyoruz. Tersun Barajı sayesinde 23 bin 560 dekar zirai tarım arazisinde artık sulu tarım yapılacak ve çiftçilerimizin ürün yelpazeleri genişleyecek. DSİ olarak su vatandır anlayışı ile ülkemizin her bir köşesinde tarlaları su ile buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER