Topkara çifti son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul Beyoğlu'nda dün meydana terör saldırısında hayatını kaybeden Gümüşhaneli hemşehrimiz Adem Topkara ve eşi Elif Topkara son yolculuğuna uğurlandı. Çiftin 7 aylık olan oğulları Yağız ve 2,5 yaşındaki kızları Elif İlay hem yetim hem de öksüz kaldı.

Topkara çifti son yolculuğuna uğurlandı

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde dün meydana gelen hain saldırıda 6 kişi hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybedenler son yolculuklarına uğurlandı. 

Hain saldırıda hayatını kaybeden Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesinden Adem Topkara (40) ve Rizeli eşi Mukaddes Elif Topkara (37) için ikindi namazının ardından Sarıyer Ayazağa Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. 

Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Sarıyer Belediye başkanı Şükrü Genç, CHP İstanbul Milletvekilleri Turan Aydoğan, Akif Hamzaçebi, Gökhan Zeybek, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, acılı babalar Mustafa Topkara, Abdi Köseoğlu ve aile yakınları katıldı. 

Burada basın mensuplarına konuşan baba Mustafa Topkara, "Halasının yanına bıraktılar çocukları, hadi biraz dışarı çıkarım dediler. Yapacak bir şey yok" dedi. Kızının tabutuna kapanan Abdi Köseoğlu ise gözyaşlarına hakim olamadı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da tabutunu omuzladığı Topkara çifti, cenaze namazından sonra Ayazağa Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Yaşanan olayın ardından Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek ve Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ziya Nas, saldırıyı kınayan açıklamalar yaptı.

Rektör Zeybek, menfur saldırıyı kınayan mesajında “Dün saat 16.20 sıralarında İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırıda 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini 81 vatandaşımızın da yaralandığını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Hayatını kaybeden 6 vatandaşımızdan ikisinin Gümüşhaneli hemşerilerimiz olması üzüntümüzü iki katına çıkarmıştır. Yaşanan hain saldırı sonucu yaşamını vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Ülkemizi bölmeye teşebbüs edecek, milletimize zarar verecek her türlü terör faaliyetlerini kınıyor, her daim devletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas ise Taksim İstiklal Caddesi'nde yaşanan alçakça saldırıya ilişkin, “Terörün dini dili ırki olmaz. Terörizmin her türlüsünü lanetliyor, bu tür hadiselerde ülkemizin tek yumruk olarak olayların üzerine gidip, hangi mecrada olursa olsun ülkemize hainlik edenlerin yakalanarak hak ettikleri cezalara çarptırılmasını bekliyoruz. Bu noktada emniyet güçlerimizin fedakârane çalışmalarını takdirle izliyoruz” dedi.

Yaptığı açıklamada siyasi partiler başta olmak üzere her kesimden amasız, fakatsız gür bir ses beklediklerini belirten Nas, “Parlamentodaki bütün milletvekillerinin aynı caddede teröre karşı kol kola, birlik ve beraberlik görüntüsü vermelerini arzu ediyoruz.  Terör örgütlerinin amaçları yaptıkları eylemler ile korku iklimi oluşturarak siyasete, devlete ve kurumlara olan güveni sarsmak ve bu yolla kötü emellerine ulaşmaktır. Bu noktadan hareketle terörle mücadele noktasında devletimizin ve güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu belirtiyor, terörle mücadele konusunda üzerimize düşen her şeyi yapmakta ki kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz” diye konuştu.

İstanbul’da yaşanan alçakça saldırı sonucunda şehit olan vatandaşların acısını derinden hissettiklerini kaydeden Başkan Nas, “Şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralı kardeşlerimize Rabbim’den acil şifalar niyaz ediyoruz. Öte yandan vefat eden kardeşlerimizden Topkara çiftimiz Kürtün İlçemiz, Özkürtün Beldemiz sakinlerinden, her kesimin tanıyıp sevdiği Ömer Topkara amcamızın torunu olduğunu öğrendik. Üzüntümüz çok büyük. Söylenecek çok şey yok. Şehitlerimizin ailelerine, şehrimize ve ülkemize başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı. 


 

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2022, 22:51

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kamile Kara
Kamile Kara - 2 yıl Önce

Cok uzgunuz mekanları cennet olsun inşAllah

SIRADAKİ HABER