Torul Gençlik Merkezi sinemayı köylere taşıdı

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Gençlik Merkezi tarafından yaz tatilini köylerde geçiren çocuklar için sinema etkinliği düzenlenmeye başlandı. Yoğun ilgi gören etkinliğin tatil boyunca devam etmesi planlanıyor.

Torul Gençlik Merkezi sinemayı köylere taşıdı

Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Torul Gençlik Merkezi personel ve gönüllü gençleriyle ilçeye bağlı köylerde anlamlı bir etkinlik yapmaya başladı.

Yaz aylarında yoğun göç alan köylerde çocuklara yönelik açık hava sinema etkinliği başlatan kurum, patlamış mısır ikramıyla köylerdeki çocuklara sinema keyfi yaşatıyor.

Geçtiğimiz günlerde ikincisini Gülaçar köyünde gerçekleştiren kurum tatil boyunca etkinliği devam ettirecek.

Faaliyet hakkında bilgi veren Torul Gençlik Merkezi Müdürü Yıldıray Mutaf, “Açık havada gönüllü gençlerimiz ve liderlerimizin hazırladığı patlamış mısır eşliğinde çocuklarımız mutlulukla sinema keyfini yaşıyor. Onların yüzlerinde bir tebessüm oluşturmak bizleri de mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf sadık Eğitimci Yazar-Gazeteci eleştirmen
yusuf sadık Eğitimci Yazar-Gazeteci eleştirmen - 1 ay Önce

Gençlik merkezinin bu etkinliği yıllar öncesi Köy meydanlarında Tiyatro ile halkın hem aydınlanmasına hemde eğlenmesine olanak (imkan) sağlayan dönemin ilim ocakları Köy enstitülerinin başarılı sundukları etkinlikler akla geldi.
1940 -1953 yılları arasıbnda köyler i,çin yetişt,ir,ilen 17 bin öğretmen dönemin kilometre taşları ve unutulması imkansız bireyler olarak anadaoluda adeta ampul oldular.

Sinama güzelde Aslında köy seyirlik oyunları ve tiyatro olarak bu hizmetler sunulsa daha etkili ve verimli olur. Köy gençleri zamanla bu etkinliklerde rol alır daha inandırıcı olkur diye mütaala etmekteyim.
Çünkü şiehirdeki tiyatroya karşın köyde ki ocak başı sohbetleri zamanla yerini tiyatroya dönüştürür

Tiyatro DGerçekçidir ve görülen ve yaşanan olayların çarpık yönlerini konu olarak işler.
Yinede RTORUL gençlik merkezi midirliğünü Ve beledi,yesini tebrik etmek gerekiyor.

SIRADAKİ HABER