Torul’da "El Emeği Göz Nuru" Sergi büyük ilgi gördü

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde bir yıllık çabanın sonucu hazırlanan el emeği, göz nuru eserlerin yer aldığı yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı.

Torul’da "El Emeği Göz Nuru" Sergi büyük ilgi gördü

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen serginin açılışı Vali Alper Tanrısever, Kaymakam Muhammet Kılıçaslan, Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin'in katılımıyla yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Zengin, “Hayat boyu öğrenme, hayata mutlu bireyler hazırlamak için her zaman, her yerde, herkese eğitim anlayışı ile bireyin bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla, hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliğini kapsar. Halk eğitimi merkezlerimiz aracılığıyla yürütülen hayat boyu çalışmaları, okullar ile sınırlı kalmayan evde, işte, hayatın her alanında gerçekleşebilen; öğrenmenin yaş, sosyal, ekonomik statü ve eğitim seviyesine bakılmaksızın ve herhangi bir engel olmadan yapıldığı çalışmaların bütünüdür. Kurslarımızda ve diğer yaşam merkezlerimizde yürütülen faaliyetlerimizde; bireylerin çağdaş ihtiyaçları doğrultusunda hızla gelişen ve değişen, sosyal ve kültürel hayattaki değişimlere ayak uydurtmak için çalışmalar yapılmaktadır. Bu bağlamda her yaştan insanımıza her zaman, her yerde, herkes için eğitim sloganı ile halk eğitim merkezimizde ve 4 adet köy yaşam merkezimizde; ilçemiz genelinde bugüne kadar genel ve mesleki teknik kurslar olmak üzere farklı alanlarda 129 kurs açılmış, bu kurslara 1301 kadın ve 350 erkek olmak üzere toplam 1651 kursiyere hizmet verilmiştir. Kurslarımıza katılan 1636 kursiyerimiz başarı ile kurslarını tamamlamıştır. Kutsal şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklar üzerinde sahip olduğumuz en büyük güç kültürümüzden ve tarihimizden aldığımız güç olup, bu güçle kültürümüze ve tarihimize ait olan değerleri yaşatmak en önemli görevimizdir. Bu gaye ile çalışmalarımızı sizlerin destek ve himayeleri ile yürütme gayretindeyiz” dedi.

Torul Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan ise konuşmasında serginin açılmasında emek harcayan ve gayret gösteren tüm kursiyer, usta öğretici, öğretmen ve yöneticilere teşekkür etti.

Halk Eğitimi Merkezi usta öğreticisi Müge Akyüz rehberliğinde halk oyunları ekibinin gösterisini sunduğu programda hazırlanmasında bir yıllık emek harcanan ürünlerin sergilendiği serginin açılışı Vali Alper Tanrısever ve protokol üyeleri tarafından yapıldı. 

Etkinlikte Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile Yıldız Köyü, Harmancık Köyü, Altınpınar Köyü ve Zigana Köyü Köy Yaşam Merkezlerinde usta öğrencilerin ve kursiyerlerin emek verdikleri ürünleri sergilendi. 

Açılışta Vali Alper Tanrısever, Halk Eğitim Merkezlerinin önemli bir göreve sahip olduğunu ve geleneksel el sanatlarının yaşatılmasında önemli rol oynadıklarını ifade ederek, emeği geçen kursiyerlere ve öğreticilere teşekkür etti.

Programda Vali Tanrısever’e Kaymakam Kılıçaslan tarafından günün anısına usta öğretici Kadir Şaş tarafından imal edilen yöresel kemençe hediye edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER