TÜGVA Yaz Okulu kapanış programı yapıldı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gümüşhane İl Temsilciliği tarafından 24 Haziran’da başlayan yaz okulu düzenlenen coşkulu Yaz Okulu Kapanış ve Büyük Aile Pikniği programıyla tamamlandı.

TÜGVA Yaz Okulu kapanış programı yapıldı

Kelkit Gençlik Merkezi önünde yapılan kapanış programı Kur’an-ı Kerim okunması, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan TÜGVA Gümüşhane İl Temsilcisi İsrail Nas, Türkiye Gençlik Vakfı olarak dünya üzerinde iyiye ve güzele dair ne varsa savunan, her daim hakkın ve adaletin yanında olacak, medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa edecek bir neslin yetiştirilmesi amacıyla kurulduklarını söyledi.

Bu amaç doğrultusunda gençlerin sosyal, fiziksel, ruhsal, manevi ve akademik gelişmelerine katkıda bulunacak faaliyet, eğitim ve etkinlikler düzenleyerek önemli projelerin altına imza attıklarını kaydeden Nas, “Bugün de aynı amaca yönelik olmak üzere geçmişten aldığımız ruh ile geleceğimizi inşa ve ihya etme amacıyla 81 ilde her yıl yapılan yaz okullarımız da birbirinden değerli genç kardeşlerimizle dolu dolu geçen yaz okullarımızı tamamladık. Gümüşhane de 650 gencimizle sürdürdüğümüz yaz okulları sıralamasında Türkiye 7. si olduk. Yeni yüzyılın neferleri Bosna Hersek'ten, Doğu Türkistan'a kadar Afrika'dan ilk kıblemiz Mescid-i Aksâ’ya umut olan pırlanta gibi gençlerle geleceğin temellerini atmamın mutluluğunu ve heyecanını yaşamaktayız.
Yaz okullarımız bitti ama TÜGVA’da etkinlik ve projeler bitmez” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından yaz okulunda birinci olan öğrencilere ödüllerinin verildiği programda şiir, ezgi ve tiyatro gösterisiyle kursiyer öğrenciler tarafından Kur’an-ı Kerim meali okundu. 

İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Filistin direnişinin sembolü olan 'Dabke' dansının da yapıldığı programda Kitap Kurtları Yarışıyor il derecesi yapan öğrencilere de ödülleri verildi.

Su balonu oyunlarının yanında davetli ve öğrencilere yemek ve dondurma ikramının yapıldığı program hediyelerin takdimiyle son buldu.

Programa Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Aile Koordinatörü Tuba Arslan, TÜGVA Karadeniz Bölge Sorumlusu Aydın Murat Öztürk, kurum müdürleri, TÜGVA teşkilat gönüllüleri ve 400’ün üzerinde veli ve öğrenci katıldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2024, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER