Tuncer: Caddelere engelli araç park yeri istiyoruz

Gümüşhane Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Coşkun Tuncer, özellikle caddelerdeki engelli park yerleriyle ilgili aldıkları tavsiye kararını kamuoyuna duyurdu.

Tuncer: Caddelere engelli araç park yeri istiyoruz

Gümüşhane Kent Konseyi Engelli Meclisi olarak amaçlarının engelli vatandaşlarının her alanda erişebilirliğini artırarak daha konforlu bir yaşam sürdürebilmelerini sağlamak olduğunu ifade eden Tuncer, engelli vatandaşların erişebilirlik konusundaki sıkıntılarını sürekli dile getirerek çözüme kavuşturulması noktasında da takipçisi olacaklarını söyledi.

Son zamanlarda engelli vatandaşların en önemli sorunlarından birisinin caddelerde daha önce birkaç noktada engelli araç park yeri olarak çizilen yerlerin caddelerde yapılan düzenlemelerden sonra yenilenmemesi olduğunu kaydeden Tuncer, “Belirli kurallar çerçevesinde caddelerde uygulanan park sistemi şehrimizin trafiğini kısmi olarak rahatlatmıştır. Buna ilave olarak özellikle de Cumhuriyet ve Atatürk Caddelerinde banka, eczane, fırın ve marketlerin yoğun olduğu yani temel ihtiyaçların karşılanması adına kolaylık sağlayacağı aşikar olan bu noktalarda engelli araç park yerlerinin belirgin bir şekilde yeniden düzenlenmesi hem güzel bir hizmetin, hem de engelliye verilen değerin adı olacaktır” dedi.

Bu düzenleme sayesinde engelli vatandaşların kendilerine tahsis edilen noktalara araçlarını park edeceğini, suistimale mahal vermeme adına da engelli kimliklerini de araçlarının önüne koyarak işlerini bitirdikten sonra araçlarını alarak başka bir engelli vatandaşın yararlanmasına imkan sağlamış olacaklarını ifade eden Tuncer, “Ayrıca kamu kurumlarının önlerinde de var olan engelli araç park yerlerine normal araçların park ettiği görülmektedir. Bu konuların çözüme kavuşturulması ve gerekli hassasiyetin ivedilikle gösterilmesi kıymetli yetkililerimizden istirhamımızdır. Ek olarak caddelerdeki engelli araçlara park cezası yazılmamasını da talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2024, 10:45

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER