Turizm Fakültesinde 'ceket giyme' töreni düzenlendi

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün yeni öğrencileri için Ceket Giyme Töreni gerçekleştirildi.

Turizm Fakültesinde 'ceket giyme' töreni düzenlendi

Turizm Fakültesi’nin ilk kez organize ettiği etkinlik Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Ing. Ahmet Durmuş Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirildi. 

“Ceket Giyme Töreni”nde konuşan Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya, öğrencilerin eğitimlerinin başında oldukları bu dönemde teorik bilgilerle mutfak sanatlarına adım atmaya başladıklarını belirtti. Öğrencilerin ‘gastronom’ olma yolunda teorik bilgi ile uygulamayı birleştirerek iyi birer ‘gastronomist’ olma yolunda ilerlediklerini ifade eden Dekan Prof. Dr. Sarıkaya, 4 yılsonunda ise gittikleri her yerde Gümüşhane’yi, Gümüşhane Üniversitesi’ni ve Turizm Fakültesini en iyi şekilde temsil edeceklerine emin olduğunu vurgulayarak sözlerini tamamladı.

“Bu tören bir ilk”

Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Savaş Evren de törende yaptığı konuşmada Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde ceket giyme töreninin ilk kez düzenleniyor olmasından duyduğu mutluluğu paylaşarak bölümün başarısında katkısı olan Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğü, Turizm Fakültesi Dekanlığı, bölüm öğretim elemanları ve öğrencilere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Prof. Dr. Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya, Doç. Dr. Savaş Evren, Doç. Dr. İsmail Çalık, Doç. Dr. Fazıl Kaya, Dr. Öğr. Üyesi Seda Kamber Taş, Dr. Öğr. Üyesi Murat Ödemiş, Öğr. Gör. Dr. Sedat Taş ve Arş. Gör. Aleyna Gün tarafından öğrencilere şef önlükleri giydirildi. 

Ceketlerini giyen öğrencilere Dr. Öğr. Üyesi Seda Kamber Taş tarafından şef yemini ettirildi. Yemin töreninin ardından hatıra fotoğrafı çekimi yapıldı. 

Öğrencilere profesyonel hayata ilk adımlarını atmalarında önemli bir anı oluşturan törenin ardından öğrenciler, şef ceketleriyle ilk mutfak uygulamalarını yapmak üzere uygulama mutfağına geçti.

Bu tür etkinliklerin öğrencilere hem motivasyon sağladığını hem de mesleki becerilerini geliştirmeleri açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şu açıklamalarda bulundu: “Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, öğrencilerimize dünya çapında bir kariyer için güçlü bir temel sunmaktadır. Bölümü başarıyla tamamlayan öğrencilerimizin her alanda ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilecek donanıma sahip olacağına inanıyoruz. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz, hem teorik hem de pratik anlamda güçlü bir eğitim sunuyor ve mezunlarımızı dünya çapında bir kariyere hazırlıyor. Üniversite olarak ilk defa gerçekleştirilen böylesi etkinliklerin öğrencilerimizi motive ettiğini tanıklık ettik. Bu vesileyle de gerçekleştirilen etkinlikte başta Turizm Fakültesi Dekanlığımız ve bölüm öğretim elemanlarımız olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, öğrencilerimize derslerinde ve meslek hayatlarında başarılar diliyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER